Citronstegte rodfrugter med perleløg og sorte oliven

Citronstegte rodfrugter

Tid: 40 minutter.
Antal personer: 4

Denne ret kan også tilberedes i ovnen. Ovnsteg rodfrugter og perleløg i ca. 30 minutter ved 200°. Vend salvie, citron og oliven i, når der er 5 minutter tilbage af stegetiden.

• ½ kg kartofler
• 3 gulerødder
• 2 pastinakker
• 3 spsk olivenolie
• 10 små perleløg (fra glas)
• små salvieblade
• fintrevet skal fra ½ citron, usprøjtet
• 2 spsk citronsaft
• små sorte oliven
• 1 håndfuld frisk citrontimian
• salt og friskkværnet peber

Sådan gør du:
1. Skræl kartofler, gulerødder og pastinakker, og skær dem i tern på ca. 1 x 1 cm. 2. Varm olivenolie op på en pande, og steg kartofler, gulerødder, pastinakker og perleløg på panden i ca. 20 minutter ved jævn varme. Ryst og rør jævnligt i panden. 3. Tilsæt salvieblade, fintrevet citronskal, citronsaft og oliven, og steg videre et par minutter. Krydr retten med citrontimian, salt og peber, og server straks.