Salat med æbler, figner og croutoner

Salat med æbler, figner og croutoner

Har du styr på aftensmaden, men mangler en god salat som tilbehør? Prøv en frisk salat med æbler, søde figner og sprøde croutoner med koriander. De syrlige æbler er rigtig gode sammen med fignerne.

En dejlig frisk og syrlig salat, der er perfekt i efteråret og smager skønt, for eksempel som tilbehør til en fyldig gryderet. 

Salat med æbler, figner og croutoner

Tid: 20 minutter. Antal personer: 4

Prøv også: Grøn salat med mormordressing

Det skal du bruge til salaten:

• 400 g frisk babyspinat

• 200 g mangoldsalat (spæde rødbedeblade)

• 4 friske figner

• 4 små grønne æbler

Croutoner med koriander:

• 1 groft italiensk flute

• 5 stilke frisk koriander

• 3 spsk. olivenolie

• salt og friskkværnet peber

Prøv også en salat med andebryst, bønner og granatæble

Æblecidereddikedressing:

• ¾ dl rapsolie

• ½ dl æblecidereddike

• 1 tsk. sukker

Sådan laver du salaten: 

  1. Nip spinat, og læg den i en stor skål med koldt vand. Tag spinaten op i en sigte, og skift vandet. Gentag, til spinaten er skyllet helt ren. Skyl og tør mangoldsalaten, og bland med spinat.
  2. Skær fignerne i både, og vend dem i salaten. Skyl æblerne, og skær dem i tynde, runde skiver, gerne på et mandolinjern.
  3. Croutoner med koriander: Skær flutet i grove firkanter. Hak koriander fint. Vend brødstykkerne i olie og koriander, og krydr med salt og peber. Steg croutonerne gyldne på en varm pande, og lad dem køle af.
  4. Æblecidereddikedressing: Rør rapsolie, eddike og sukker sammen til en dressing, og hæld den over salaten.
  5. Anret salaten på et fad, drys med croutoner, og servér.

Tip til salaten

Hvis du vil servere salaten som hovedret, kan du tilføje 2 kyllingebrystfileter og 100 g bacon i skiver. Steg kyllingefileterne i olie på en pande, og krydr med salt og peber. Steg baconskiverne sprøde, lad dem køle af på køkkenrulle, og bræk dem i mindre stykker. Anret kylling i skiver og bacon på salaten, og drys med croutoner. Servér med groft brød.