Mormordressing

Der er dømt ren nostalgi, når den grønne hovedsalat serveres med en klassisk mormordressing rørt med fløde og citron.

Mormordressing
0-30 min.

(7)

March 11, 2022 af Christine Bille NielsenFoto: Henrik Freek

Ingredienser

personer

Sådan gør du

Tip!

Mormordressing smager også skønt en i kold kartoffelsalat, til friske asparges eller vendt sammen med fintsnittet spidskål og krydderurter.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Opskrift på klassisk mormordressing 

Mormordressing smager fantastisk! Det er måske ikke noget, du skal spise hver uge, men en eller to gange i løbet af sommeren er den klassiske flødedressing ikke til at undgå.

Mormordressing består helt enkelt af fløde, der røres sammen med citronsaft og smages til med sukker, salt og peber. Citronsaften gør, at dressingen tykner en smule og får en lækker cremet konsistens, der gør den fabelagtig til friske, grønne sommersalater.

Mormorsalat med mormordressing 

Mormordressing er en klassisk dansk dressing, som de fleste nok forbinder med barndom, sommer og måske et besøg i mormors køkkenhave. Mormordressing bliver nemlig typisk serveret til spæde grønne salater såsom hovedsalat, hjertesalat, frillicesalat eller romainesalat – også kaldet mormorsalat.

Den fede dressing gør sig generelt godt sommerens friske og sprøde råvarer, f.eks. friskbælgede ærter, radiser og asparges. Du kan også vende dressingen med nye kartofler eller en sprød spidskålssalat med friske hindbær. Mormordressing egner sig også godt som dressing til coleslaw.

Salat med mormordressing kan serveres til alle mulige retter, f.eks. grydestegt kylling, frikadeller, pil-selv-rejer eller grillet fisk.  

Ingredienser til mormordressing:

  • Fløde – brug en ganske almindelig piskefløde. Det er ikke her, du skal spare på kalorierne.  
  • Citronsaft – syre er vigtigt i en salatdressing. Citronsaften får mormordressingen til at tykne og gør, at den bliver hængende på salatbladet. Alternativt kan du bruge en god hvidvinseddike eller æblecidereddike.
  • Sukker – smag dressingen til med sukker eller flydende honning. Der skal være en fin balance mellem surt, sødt og salt.
  • Salt og peber –brug friskkværnet peber og f.eks. flagesalt til at smage mormordressingen til med.


Måske du også kan li'