Bulgursalat med abrikoser og mandler

bulgursalat

En farveglad bulgursalat er en fryd for både øje og mave. Her får du en skøn variant, der matcher både steak, kylling og lam!

Det er almen kendt, at vi spiser med både maven og øjnene. Derfor tænker vi os gerne om en ekstra gang for at servere gode, velsmagende retter, der også tager sig lækkert ud. Skal der lidt ekstra farve og spræl på menuen, kan du fx udskifte den klassiske salat med en farvestrålende bulgursalat med masser af vitaminer. 

Denne opskrift på bulgursalat er med abrikoser og sprøde mandler og matcher både oksekød, kylling og lam perfekt. Men det skønne ved bulgursalater er, at du kan variere salatens indhold, helt som du vil. Vi er især glade for bulgursalat, når vi har rester fra grøntsagsskuffen, vi mangler at få brugt op.

Vild med bulgursalat? Prøv vores andre gode salater her!

Bulgursalat med abrikoser og mandler

8 personer. 20 minutter

Det skal du bruge til bulgursalat:

  • 1 dl mandler
  • 4 dl bulgur (320 g)
  • 8 dl grønsagsbouillon
  • (terning + vand)
  • 8 tørrede abrikoser
  • 1 agurk
  • 4 tomater
  • 4 forårsløg
  • 1/2 dl olivenolie
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1 tsk. salt
  • friskkværnet sort peber
  • 1 dl hakket bredbladet persille

Er du glad for bulgur? Så må dette være din nye favorit!

Sådan laver du bulgursalat:

  1. Skold og smut mandlerne. Rist dem på en tør, hed pande, til de har fået farve og er blevet sprøde. Lad afkøle.
  2. Kog bulgur i bouillon ca. 10 min. eller efter anvisningen på pakken.
  3. Skær abrikoserne i strimler. Skræl agurken, fjern kernerne, og skær den i mindre stykker. Skær tomaterne i stykker. Skær forårsløgene i strimler.
  4. Bland olie, citron, salt og peber. Rør bulgur og persille i. Vend mandler, abrikoser, agurk, tomater og løg i, og server.