Annonce

Rodfrugtchips med Maldon flagesalt

Lav dine egne sprøde rodfrugtchips, som til enhver tid slår dem fra supermarkedets hylder. Drys med lidt Maldon flagesalt – det giver det helt rigtige knas.

Når man har valgt at bruge tid i køkkenet på at diske op med noget lækkert, betaler det sig at udvælge de bedste ingredienser. Såvel smagen som hele spiseoplevelsen ændrer sig, når du bruger Maldon flagesalt til dine chips, fordi de fine hvide saltkrystaller giver et særligt knas og en dejlig krydring. Servér fx de sprøde rodfrugtchips til en cremet kartoffel-porresuppe. 

Rodfrugtchips med Maldon flagesalt 

Ovntid: 40-60 min. Antal personer:

  • 1 rødbede
  • 2 gulerødder
  • 2 pastinakker
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. Maldon flagesalt

Sådan gør du: 

  1. Skræl rødbede, gulerødder og pastinakker.
  2. Skær alle rodfrugterne i meget tynde skiver, enten med en kartoffelskræller eller på et mandolinjern.
  3. Bred dem ud i ét lag på bageplader beklædt med bagepapir, og lad dem tørre i en 110° varm ovn i 40-60 minutter, til de krøller lidt og er sprøde.
  4. Tag rodfrugtchipsene ud af ovnen, og afkøl let.
  5. Dryp dem med 2 spsk. olivenolie, og sæt dem tilbage i ovnen i ca. 10 minutter. Drys med 2 spsk. Maldon flagesalt.

Brug Maldon flagesalt som din lille luksus i hverdagen

  • Drys lidt Maldon flagesalt over letkogte grøntsager
  • Krydr den stegte bøf med Maldon flagesalt ved bordet
  • Drys lidt Maldon flagesalt over en cremet choolademousse lige før servering 

Naturlige saltkrystaller 

Maldon flagesalt er originalt havsalt, der fra naturens side består af ultratynde pyramideformede krystaller. Saltet er blevet håndhøstet i kystbyen Maldon, Essex, gennem fire generationer. Det gode håndværk kombineret med naturens eget lille mirakel er årsagen til, at Maldon flagesalt har vundet flere priser og er det foretrukne salt blandt kokke og madentusiaster.