Tærte med ærter, forårsløg og bacon

En tærte kan det hele. Du får en sprød bund, cremet midte og en besnærende ostetop. Den kan både spises til aftensmad med en grøn salat til eller som en lun frokost, hvor den ikke kræver andet på tallerkenen end god plads.

Alle elsker tærter - og de kan varieres i det uendelige. En madtærte er den perfekte basis for alle dine overskydende grøntsager, hvad enten de er tilberedte eller rå. Løg, porrer og squash har godt af en tur på panden, inden de bruges som fyld i tærten, og kartofler skal være kogt eller bagt, inden de skæres i passende stykker og i en håndevending gør din tærte til en dejligt fyldig sag. Her får du opskriften på den nemmeste tærtedej og et lækkert fyld, som giver den sprødeste tærte.

Er du vild med tærte? Så prøv fuldkornstærte med laks

Tærte med ærter, forårsløg og bacon

Tid: 30 minutter. Hviletid, dej: 30 minutter. Bagetid: 25 minutter. Antal personer: 6

Det skal du bruge til tærten: 

Tærtedej:

  • 200 g hvedemel
  • 1 knivspids salt
  • 125 g koldt smør
  • 1 æg
  • en rund tærteform, 24 cm i diameter, eller en firkantet tærteform, ca. 25 x 25 cm
  • lidt smør til formen

Tærtefyld:

  • 150 g bacon i tern
  • 5 æg
  • 2 dl fløde 9 % (kaffefløde)
  • 75 g revet ost, fx emmentaler
  • salt og friskkværnet peber
  • 4 forårsløg
  • 100 g sukkerærter
  • 1 dl ærter (fra frost, optøede)

Pynt:

  • 1-2 forårsløg
  • 50 g sukkerærter
  • friske ærteskud

Sådan laver du tærte med ærter, forårsløg og bacon: 

  1. Tærtedej: Bland mel og salt i en skål, og smuldr smørret heri. Saml hurtigt dejen med ægget. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i 30 minutter.
  2. Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og læg den i en tærteform, så den dækker formens bund og indvendige kanter. Skær over­skydende dej væk fra kanten med en kniv.
  3. Tærtefyld: Steg baconternene på en tør pande, til de er gyldne og halvsprøde. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle på en tallerken.
  4. Tænd ovnen på 200°. Pisk æggene luftige med fløde. Tilsæt revet ost, og krydr med salt og peber.
  5. Rens forårsløgene, og flæk dem på langs. Skyl sukkerærterne, og skær dem over på langs.
  6. Fordel bacon og ærter oven på tærtebunden, hæld æggemassen over, og læg de flækkede forårsløg øverst. Bag tærten på nederste rille i ovnen i ca. 25 minutter, til den er gylden, og æggemassen er stivnet.
  7. Pynt: Rens og snit forårsløg. Skyl sukkerærter, og skær dem i smalle strimler. Skyl og tør ærteskud. Pynt den lune tærte med forårsløg, sukkerærter og ærteskud, og servér straks.

Prøv også: Tærte med blandede svampe og cheddar