Sprøde chips af søde kartofler

Sprøde chips af søde kartofler

Glem alt om købechips i knitrende poser, og hyg i stedet med sunde, hjemmelavede chips af søde kartofler.

Chips smager fantastisk, især med en rigtig lækker dip til. Hvorfor ikke lave begge dele selv i en sundere version? De hjemmelavede chips smager bedre end købechips, er dejlig nemme at lave og en hel del sundere. Og hvis du også selv laver den klassiske holidaydip til, er der næsten ikke nogen, der kan holde fingrene væk!

Flere sunde chips og snacks? Kig med her: 5 snacks du kan spise med god samvittighed!

Chips af søde kartofler med hjemmelavet holidaydip

Tid: 20 minutter. Ovntid: 15-20 minutter. Antal personer: 6

  • 500 g søde kartofler
  • ca. 6 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. paprika
  • 1 tsk. løgpulver
  • ½ tsk. røget paprika

Holidaydip:

  • 250 g cremefraiche 18 %
  • 1½ spsk. ketchup
  • 2 tsk. løgpulver
  • 1 tsk. paprika
  • ¼ tsk. røget paprika
  • salt og friskkværnet peber

Sådan laver du hjemmelavede chips med dip:

  1. Tænd ovnen på 180° varmluft. Skrub kartoflerne godt, men lad skrællen sidde på. Skær kartoflerne i papirtynde skiver, gerne på et mandolinjern, men ellers bare med en skarp kniv. Bland olivenolie og krydderier i en frysepose, og læg kartoffelskiverne i posen. Ryst posen, så alle kartoflerne bliver vendt i marinaden.
  2. Fordel kartoffelskiverne i ét lag på 2 bageplader beklædt med bagepapir, og steg dem i ovnen i 15-20 minutter, til de er gyldne og sprøde i kanterne. Afdryp chipsene på fedtsugende papir.
  3. Holidaydip: Rør alle ingredienserne til dippen sammen, smag til med salt og peber, og anret dippen i en skål. Servér den sammen med de sprøde chips.

Tip: Disse lækre chips med dip er super gode til en hyggestund på sofaen, men fungerer også godt som en velkomstsnack til dine gæster. 

Find masser af inspiration til lækker, sund og nem mad i SPIS BEDRE. Du kan bestille et abonnement her og få SPIS BEDRE leveret lige til døren hver måned!