Bag på norsk – den ultimative guide!

Er din hjerne slået over i det norske sprog på grund af SKAM? Og kæmper du (også) med udtryk som miksebolle, langpanne og visp, når du bager? Bare rolig. Vi har din ryg, og guider dig igennem den norske bagejungle.

Hvis du går og kæmper med de norske gloser, er du ikke den eneste. Vi på redaktionen sidder i samme situation. De norske bageudtryk kræver nemlig, at du holder tungen lige i munden. Men du kan sagtens være rolig nu - hjælpen er på vej! Vi har lavet en oversigt over de vigtigste norske bagegloser, og oversat dem til dansk. 

Norsk-dansk bageordbog:

kake=kage

kremfyll= cremefyld

kremfløte = piskefløde

bakebolle = skål

langpanne = bradepande

eggeplomme = æggeblomme

en klype salt = en smule salt

stekebrett = bageplader

miksebolle = røreskål

visp = pisk

slikkepott = dejskraber

romtemperert = stuetemperatur 

kok = kog

Drittkul! Nu er der ingen undskyldning for ikke at kaste sig ud i den norske nationalkage ’Kvæfjordkake’ eller den klassiske norske dessert palova, som de spiser i Norge på deres nationaldag den 17 maj. Eller bare bage dem i anledning af et nyt afsnit af SKAM. 

Har du alligevel ’fått nok av å servere pavlova som er altfor sprø, eller alt for seig’ og slet ikke lykkedes, fordi det er for svært at forstå opskrifterne? Så får du her vores to bedste opskrifter på den lækre og luftige dessert, som vi på redaktionen har spist i anledningen af den nye sæson af SKAM. 

Er du mere til fiskekakker ligesom Noora, så prøv vores fiskefrikadeller med laks!

Palova med marcipan og jordbær

Prøv vores perfekte opskrift på Pavlova. Her i en fristende sommerlig og ekstra sødmefyldt udgave med jordbær på marengsbund med marcipan. Få opskriften her!

Pavlova med marcipan og jordbær

Pavlova med citronsmør og bær

Er du mere til en citronsyrlig version, men stadigvæk med samme sprøde marengs og masser af bær på toppen, så er den her skønne palova lige sagen. Uhm! Bare synet får mundvandet til at løbe. Få opskriften her!

Pavlova med citronsmør og bær