Chokoladetærte med saltkaramel

chokoladetærte

Forkæl familie og venner med en lækker godte proppet med syndig chokolade og lækker saltkaramel. Få opskriften på chokoladetærte her!

Denne skønhed skal laves ad flere omgange. Start med den fløjlsbløde karamelganache, og opbevar den på køl i op til flere dage, før du skal bruge den. Lav dernæst den sprøde kakaomørdej på dagen, hvor kagen skal serveres.

Vild med chokoladetærte og drømmekage? Prøv denne her!

Chokoladetærte med saltkaramel

Tid: 25 minutter. Hviletid, ganache: Mindst 3-4 timer. Hviletid, mørdej: 1 time. Bagetid: 15 minutter. Antal personer: 8

Det skal du bruge til chokoladetærte: 

Chokoladeganache med saltkaramel:

Kakaomørdej:

Pynt:

  • evt. rød skovsyre

FÅ DE BEDSTE OPSKRIFTER MED MAGASINET SPIS BEDRE!

Sådan laver du chokoladetærte med saltkaramel: 

  1. Chokoladeganache med saltkaramel: Varm forsigtigt fløden op til kogepunktet i en gryde, og sæt den til side.
  2. Smelt sukkeret til gylden karamel i en anden gryde. Tag straks karamellen af varmen, og tilsæt den varme fløde lidt ad gangen under konstant omrøring. Tilsæt glukosesirup og salt.
  3. Hak chokoladen fint, og hæld den i en skål. Hæld den varme karamelfløde over, og rør rundt i midten af skålen, til ganachen samler sig og får en blank overflade. Stil ganachen på køl i 3-4 timer eller natten over.
  4. Kakaomørdej: Bland mel, kakao og flormelis i en skål, og smuldr det kolde smør heri. Saml dejen med æg. Vær grundig, men hurtig, så dejen ikke bliver æltet.
  5. Form dejen til en kugle, pak den ind i husholdningsfilm, og stil den på køl i 1 time.
  6. Tænd ovnen på 175°. Rul dejen ud mellem 2 ark bagepapir, og skær en stor cirkel ud (ca. 22 cm i diameter). Prik bunden med en gaffel, og bag den i ovnen i ca. 15 minutter. Lad den køle helt af.
  7. Fordel ganachen på tærtebunden. Lav små toppe med en ske. Pynt evt. chokoladetærten med rød skovsyre.