Cookies med chokolade, nødder og havregryn

Cookies med havregryn og hasselnødder

Knasende sprøde cookies med havregryn, chokolade og hasselnødder - de smager bare vidunderligt!

Sprøde hjemmebagte cookies er den perfekte godbid til eftermiddagskaffen eller som en skøn værtindegave. Bag gerne dobbeltportion – cookies kan sagtens holde sig et par uger i en kagedåse.

Du kan også fryse din cookiedej ned i små portionskugler, side om side i en plastpose med genluk. Så er du aldrig mere end 15 minutter fra friskebagte cookies. Ikke værst.  

Cookies med hasselnødder og havregryn

Tid: 20 minutter. Bagetid: 12 minutter. Antal: 10 stykker.

  • 180 g hasselnødder
  • 150 g havregryn
  • 1 moden banan
  • 1 æg
  • 3 spsk. kokosolie
  • 1 spsk. honning
  • ½ tsk. bagepulver
  • 50 g mørk chokolade, 70 %

Elsker du cookies? Så prøv også denne cookietærte, der er helt vidunderlig!

Sådan laver du cookies:

  1. Tænd ovnen på 190°. Hæld hasselnødder og havregryn i en foodprocessor, og blend, indtil det får konsistens som mel. Tilsæt banan, æg, kokosolie, honning og bagepulver. Brug en dejskraber til at skrabe siderne ned, og blend, indtil konsistensen er fin og ensartet.
  2. Hak chokoladen groft, og vend den i dejen. Beklæd en bageplade med bagepapir, og brug 2 spiseskeer til at placere 10 klatter cookiedej på bagepladen. Tryk dejen let med bagsiden af en ske, og form dine cookies så runde som muligt.
  3. Bag dem i ovnen i 12-15 minutter, eller indtil de begynder at få en let gylden farve. Lad dem køle lidt af, og servér. Skal dine cookies gemmes, skal de køle helt af, før de opbevares i en lufttæt beholder med låg.

Der er altid masser af kageinspiration i det nyeste SPIS BEDRE - bliv abonnent og få bladet i postkassen hver måned.

Abonnement