5 opskrifter på hjemmelavede cookies

Opskrifter på hjemmelavede cookies

Mums... Få 5 skønne opskrifter på hjemmelavede cookies, der slår supermarkedets med flere længder.

Vi har fundet 5 træfsikre opskrifter på hjemmelavede cookies, som alle småkage-fans skal prøve. Der er alt fra en chokoladekiks til en eksotisk hjemmelavet cookie med fennikel, så du skal bare finde din personlige favorit blandt de dejlige cookies. 

Hjemmelavet cookies nr. 1: Chokoladecookies med appelsinsmag

(Tid: 10 minutter + chokoladens afkølingstid. Antal: 15-20 styk)

Cookies med chokolade

  • ¾ dl piskefløde
  • 20 g smør
  • 100 g mørk chokolade (Mørk chokolade med kakaoindhold på mindst 60 % giver den bedste smag.)
  • saften af ½ appelsin
  • evt. 25 g hasselnødder
  • 30-40 købte kiks (eller småkager)
  1. Smelt piskefløde og smør i en lille gryde over svag varme. Hak chokoladen, og kom den i gryden sammen med appelsinsaften. Rør rundt i blandingen, mens chokoladen smelter. Tilsæt evt. hakkede hasselnødder.
  2. Hæld chokolademassen i en skål, og sæt den køligt. Fordel chokolademassen på halvdelen af kiksene, inden massen bliver fast. Læg de resterende kiks ovenpå. Tips: Mørk chokolade med højt kakaoindhold (mindst 60 %) giver den bedste smag.

Prøv også: Kokosmakroner med chokolade

Hjemmelavet cookies nr. 2: Cookies med mokkabønner

(Tid: 25 minutter. Bagetid: 15-20 minutter. Antal: Ca. 35 styk)

Cookies med mokkabønner

  • 125 g blødt smør
  • 75 g rørsukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 2 tsk. instant kaffe
  • 1 æg
  • 1 knivspids salt
  • 200 g hvedemel
  • ½ tsk. hjortetaksalt
  • chokolade-mokka-bønner
  1. Tænd ovnen på 180°. Beklæd en bageplade med bagepapir.
  2. Pisk smør, rørsukker og vaniljesukker sammen med en elpisker. Kom kaffen i en kop, og knus den til fint pulver med bagsiden af en ske. Kom kaffepulver, æg og salt i dejen, og pisk videre.
  3. Sigt hvedemel og hjortetaksalt i dejen, og ælt den hurtigt sammen med hænderne.
  4. Rul dejen til en pølse, som skæres ud i ca. 35 stykker. Tril dem til kugler, og giv hver kugle et dybt tryk med en gaffel. Læg dem på bagepladen med lidt afstand imellem, og bag dem i ovnen i 15-20 minutter.
  5. Tag kagerne ud af ovnen, og tryk straks en chokolade-mokkabønne let ned i hver kage. Lad dem køle af på en rist. 

Prøv også: Kokossnitter med Ribena-solbærmarmelade

Hjemmelavet cookies nr. 3: Biscotti regina

(Tid: 25 minutter. Hviletid, dej: Mindst 1 time. Bagetid: 10 minutter. Antal: Ca. 50 styk)

Biscotti regina

  • 250 g hvedemel
  • Revet skal fra 1 citron, usprøjtet
  • 75 g sukker
  • 2 tsk. bagepulver
  • 125 g smør
  • 1 spsk. anisfrø
  • 1 æg
  • 1-2 spsk. citronsaft (eller anislikør)

Citronglasur:

  • 1 spsk. æggehvide
  • 1 dl flormelis
  • 1 knivspids fint salt
  • 1 spsk. citronsaft
  1. Bland hvedemel, citronskal, sukker og bagepulver i en skål. Skær smørret i små stykker, og smuldr det i melblandingen med fingerspidserne, til det ligner groft rasp.
  2. Knus anisfrøene let. Pisk æg, anisfrø og citronsaft (eller anislikør) sammen i en skål, og hæld det derefter i melblandingen. Saml dejen hurtigt med hænderne til en klump, undgå at ælte mere end højst nødvendigt.
  3. Tril dejen til en tyk pølse, og lad den hvile tildækket i køleskabet i mindst 1 time.
  4. Rul dejen ud i ca. 1 cm's tykkelse, og skær ca. 50 aflange småkager med en skarp kniv. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Tryk dem med en gaffel, så de får et stribet mønster.
  5. Bag småkagerne i en 180° varm ovn i 8-10 minutter, til de er let gyldne.
  6. Citronglasur: Pisk æggehvide med flormelis, salt og citronsaft til en cremet glasur, brug en elpisker. Pensl de bagte, let afkølede småkager med glasuren, og stil dem tilbage i den slukkede, men stadig varme ovn. Lad kagerne stå i ovnen i ca. 1 time, så glasuren får lov at tørre, mens ovnen mister sin varme.

Prøv også: Peachmelba-bradepandekage

Hjemmelavet cookies nr. 4: Cookies med fennikel

(Tid: 25 minutter. Bagetid: 6-8 minutter. Antal: 20 stk.)

Cookies med fennikel

  • 100 g blødt smør
  • 125 g lyst rørsukker
  • ½ tsk salt
  • 1 æg
  • 100 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 50 g fennikel
  • 1 limefrugt
  • 50 g tørrede abrikoser
  1. Tænd ovnen på 225°.
  2. Pisk smør, rørsukker og salt sammen med en elpisker, til det er lyst og cremet.
  3. Rør ægget i dejen. Rør herefter hvedemel og bagepulver i.
  4. Riv fennikelstykket på den grove side af et rivejern. Riv skallen af limefrugten på den fine side af rivejernet. Skær abrikoserne i bittesmå tern. Vend fennikel, limeskal og abrikos i dejen.
  5. Beklæd en bageplade med bagepapir. Sæt dejen i 20 små toppe på pladen med god afstand.
  6. Bag kagerne i ovnen i 6-8 minutter. Lad dem afkøle på en bagerist.

Tip: Kagerne er ret bløde, lige når de kommer ud af ovnen, men bliver sprøde, når de er kølet af.

Hjemmelavet cookies nr. 5: Solbærcookies med hvid chokolade

(Tid: 30 minutter. Afkøling: 30 minutter. Ovntid: 8 minutter. Antal: Ca. 20 snitter)

Solbærcookies

  • 200 g hvedemel
  • 100 g flormelis
  • 30 g mandelmel
  • korn af ¼ vaniljestang
  • 150 g smør
  • ½ æg
  • 50 g hvid chokolade
  • frysetørret solbærpulver
  • 200 g solbærmarmelade
  1. Bland mel, flormelis, mandelmel og vaniljekorn sammen i en skål. Skær smørret i mindre stykker, og smuldr det i dejen. Saml dejen med det halve æg, og ælt den hurtigt sammen. Rul dejen til en kugle, og læg den i køleskabet i ½ times tid.
  2. Forvarm ovnen til 190°. Tag dejen ud af køleskabet, og rul den ud mellem 2 stykker bagepapir (evt. drysset med lidt ekstra mel), til den er 3-5 mm tyk. Udstik små cirkler på ca. 5 cm i diameter med en kageudstikker. Bag bundene i ovnen i ca. 8 minutter. De må gerne virke en smule ubagte, lige når du tager dem ud af ovnen. Det ændrer sig.
  3. Hak chokoladen, og smelt den i en skål over vandbad. Pynt halvdelen af bundene med den smeltede chokolade og lidt frysetørret solbærpulver. Fordel solbærmarmeladen i et tyndt lag på den anden halvdel af bundene, og saml snitterne to og to. Opbevar dem køligt, indtil de skal serveres.