Sommerlagkage med bær

Sommerlagkage med bær

Prøv opskriften på denne fine sommerlagkage med sommerens friske bær, som er den perfekte dessert til en hyggestund på terrassen.

Lagkager er fine at se på og smager fantastisk, og du behøver ikke at invitere til fødselsdag for at kunne servere en overdådig en af slagsen. Hvis du ligesom os har en svaghed for lagkager fyldt med alt fra sommerens friske bær og frugter til cremet flødeskum, så vil denne sommerlagkage uden tvivl være noget for dig. Vi har nemlig gjort brug af sommerens skønneste bær, og serverer gerne denne fine sommerlagkage med bær til en hyggestund på terrassen.

Prøv også: Sommerlagkage med vanilje og bær

Sommerlagkage med bær

Tid: 30 minutter. Bagetid: 25-30 minutter. Antal kagestykker: 8-10.

Lagkagebunde:

  • 3 æg
  • 200 g sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 50 g smør
  • 1 dl sødmælk
  • 175 g hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • lidt salt
  • en springform (20 cm i diameter)
  • lidt smør og sukker til formen

Bær-flødecreme:

  • ½ l piskefløde
  •  400 g blandede friske bær
  • 100 g sukker
  • 1 vaniljestang

Pynt:

  • 250 g friske jordbær
  • 125 g friske hindbær
  •  2 spsk. flormelis

Inspiration: 10 lækre lagkager

Sådan laver du sommerlagkage med bær:

  1. Lagkagebunde: Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en hvid masse. Smelt smør i en gryde ved lav varme. Bland smør og mælk sammen, og vend det i æggemassen sammen med mel, bagepulver og salt. Rør blandingen godt sammen til en lind dej.
  2. Smør springformen med smør, og drys med sukker. Fordel dejen i springformen, og bag kagen i en 175º varm ovn i 25-30 minutter. Lad kagen køle helt af i formen. Flæk kagen på midten med en skarp brødkniv i 2 lige tykke bunde.
  3. Bær-flødecreme: Pisk fløden til skum, og sæt på køl. Kog bær, sukker og vaniljekorn sammen til en kompot (lad den tomme vaniljebælg koge med i gryden). Afkøl herefter.
  4. Smør halvdelen af kompotten på den ene bund. Vend resten af kompotten i halvdelen af flødeskummet, og fordel det over bunden. Læg den anden kagebund ovenpå, og top med resten af flødeskummet. Pynt med friske bær, drys med flormelis, og servér.