Jordbærlagkage med jordbærcreme

Jordbærlagkage med jordbærcreme

Lav en smuk og sommerlig jordbærlagkage med masser af smag og friske jordbær.

Lav jordbærlagkagen i en springform, og placér flotte, halverede jordbær rundt i kanten af formen. Det er supernemt og meget dekorativt. Når kagen skal serveres, fjerner du blot springformens løse ring og pynter med et drys flormelis og måske nogle ekstra bær.

Jordbærlagkage med jordbærcreme

  • 1 del cremefraiche 38 %
  • 3 dl piskefløde
  • en bakke jordbær
  • sukker eller flormelis
  • fintrevet appelsinskal
  • lagkagebunde

Vild med jordbærlagkage? Prøv også en jordbær-cheesecake!

Sådan gør du:

  1. Pisk 1 cremefraiche sammen med piskefløde i en skål, til du får en jævn creme.
  2. Rens en bakke jordbær, hak halvdelen af dem, og bland dem i cremen. Smag til med sukker eller flormelis og evt. lidt fintrevet appelsinskal.
  3. Skær lagkagebundene til, så de passer til springformen. Placér store, halverede jordbær langs kanten med skærefladen udad. For at være sikker på, at formen ikke afgiver farve til kagen, når jordbærrene kommer i forbindelse med metallet, kan du lægge en ring af bagepapir eller film rundt i kanten af formen. Du kan også bruge bageplast, der kan købes i specialbutikker.
  4. Fordel halvdelen af jordbærcremen på den nederste bund. Skær den midterste bund til, så den passer ned i (jordbærrene i kanten optager noget af pladsen). Fordel resten af cremen ovenpå, og læg den sidste bund øverst. Tryk lidt på den, så cremen fordeler sig mellem bærrene i kanten. Dæk med film, og lad kagen hvile på køl et par timer, inden den serveres.

jordbærlagkage sådan gør du