Fragilitékage med nougatcreme

Fragilitékage med nougatcreme

En fragilitékage er efterhånden blevet en klassiker, når der skal dessert på bordet. Og vi forstår hvorfor!

Opskrift på fragilitékage med nougatcreme

En fragilitékage består af sprøde marengsbunde lagt sammen med en fløjlsblød creme. Servér gerne din fragilitékage sammen med frisk frugt.

Tid: 25 minutter
Bagetid: 30 minutter
Antal: Ca. 24 små kagestykker

• 100 g hasselnøddekerner
• 4 æggehvider
• 200 g flormelis + lidt til pynt
• 2½ dl piskefløde
• 200 g blød nougat

1. Tænd ovnen på 150°.

2. Fragilitékage: Hak nødderne groft. Pisk æggehviderne helt stive med en elpisker, tilsæt 100 g flormelis, og pisk lidt mere. Vend yderligere 100 g flormelis i med en ske sammen med de hakkede nødder.

3. Læg et stykke bagepapir på en bageplade. Fordel nøddemarengsmassen med en dejskraber i et nogenlunde jævnt lag i en firkant på ca. 40 x 40 cm. Bag marengsbunden i ca. 30 minutter, til den er sprød og tør. Lad den køle helt af på pladen, før du skærer den midt over med en skarp kniv, så du får to rektangler på ca. 20 x 40 cm. Læg marengsbundene på bordet med papirsiden opad, og træk forsigtigt bagepapiret af.

4. Nougatcreme: Pisk fløden til let flødeskum. Riv 150 g nougat på den grove side af et rivejern, og vend det i flødeskummet.

5. Læg den ene nøddemarengsbund på et kagefad, og fordel nougatcremen oven på den. Læg den anden nøddemarengsbund over, og tryk kagen let sammen.

6. Pynt: Drys kagen med lidt sigtet flormelis. Smelt de sidste 50 g nougat over vandbad. Pynt kagen med den smeltede nougat i et lidt tilfældigt mønster.

7. Skær kagen i ca. 24 små firkanter, og stil dem i køleskabet, til de skal serveres.

Tip: Hvis du rister hasselnødderne i ovnen ved 200° i 8-10 minutter, før du hakker dem og blander dem i marengsmassen, får kagen en mere karakteristisk smag af nødder.