lagkage

Lagkage med chokolademousse og hindbær
Glutenfri lagkage med hindbær

Favoritter

Lagkage med chokolademousse og hindbær
10 lækre lagkager
Sommerlagkage med vanilje og bær

Flere opskrifter

Lagkage – få alle vores bedste opskrifter her

Lagkage er en lækker dessert, der især er velegnet til festlejligheder. Fødselsdage og bryllupper er bare ikke det samme uden en god, gammeldags lagkage. Vi har samlet alle vores bedste opskrifter her på siden – se dem igennem og få inspiration til den perfekte lagkage!

 

Historien om lagkagen

Kager i lag har været kendt i mange århundreder. I de ældste opskrifter består fyldet af frugter og syltetøj, med en sukkerbrødsdej som bund. I starten af 1900-tallet blev lagkager som vi kender dem i dag, med flødeskum eller creme som fyld, udbredt. Dette skyldes hovedsageligt at det blev muligt for almindelige mennesker at skaffe sig mejeriprodukter som mælk og fløde. Den første kendte opskrift på en lagkage i Danmark stammer fra den første udgave af Frøken Jensens Kogebog fra 1901.

 

Vælg den rigtige bund

Lagkagebunde kan laves med forskellige ingredienser. Den klassiske variant er en sukkerbrødsdej. Mange vælger at købe disse færdiglavet. De smager dog langt bedre når man selv har lavet dem. Prøv en af vores opskrifter på hjemmelavede lagkagebunde her

Ud over den klassiske variant findes der mange måder at lave bunde til lagkager på. Populære valg er for eksempel marcipanbunde eller nøddebunde. Du kan også være mere alternativ og prøve vores opskrift på vaffellagkage.

 

Lækkert fyld!

I gamle dage var det almindeligt at fylde en lagkage med syltetøj og frugter. I dag bruger man mest flødeskum og en type creme i lagkagerne. Ofte tilsætter man bær eller frugter til cremen eller flødeskummen. Jordbær, hindbær, brombær, skovbær og banan er almindeligt. Et andet populært valg er chokolade, enten som en del af cremen, eller som stykker i fyldet. Man kan også bruge nutella, nougat og meget andet.

En helt anden form for fyld er is. Islagkager er meget populære i dag. Også her er der et væld af muligheder. Du kan for eksempel prøve vores islagkage med jordbærmousse.

 

Pynt og glasur

En lagkage er først rigtig færdig når man har givet toppen den rigtige dressering. Det enkleste er blot at putte et lag af fylden på toppen og langs siderne. Almindelig flødeskum, eller en god glasur er også lækre muligheder. Skal det være rigtig fint kan du dressere din lagkage i marcipan. Hvad angår pynt er det altid lækkert med bær. Du kan også rive noget chokolade hen over kagen, pynte den med nødder eller krymmel.