Vandbakkelser med kiksetop, hindbærkompot og hindbærskum

Vandbakkelser med hindbærkompot

Disse forførende vandbakkelser hedder faktisk ”choux au craquelin” og er forsynet med en sprød kiksetop, der sætter prikken over i'et.

Hvis du vil servere en fastelavnsbolle, der både har en forrygende smag og knasende sprødhed, så kast dig ud i disse vandbakkelser! De er nemme at gå til, også selvom du aldrig har prøvet at lave vandbakkelser før. 

Er tiden knap? Så kig med her og få inspiration til nemme og hurtige fastelavnsboller.

Vandbakkelser med sprød kiksetop, hindbærkompot og hindbærskum

Tid: 1 time. Bagetid: 30-35 minutter. Antal: Ca. 12 stk.

Vandbakkelser:

  • 150 g vand
  • 60 g smør
  • 85 g hvedemel
  • 2 tsk. sukker
  • 1 knivspids salt
  • 2 æg (str. L)

Sprød kiksetop:

  • 85 g smør
  • 100 g sukker
  • ¼ tsk. salt
  • 100 g hvedemel

Hindbærkompot:

  • 125 g hindbær
  • 40 g sukker
  • 1 spsk. vand
  • 1 tsk. citronsaft

Hindbærskum:

  • 3 dl piskefløde
  • 125 g hindbær
  • 1-2 spsk. flormelis

Pynt:

  • 1 tsk. frysetørret hindbærpulver

Sådan gør du:

  1. Hindbærkompot: Kog hindbær, sukker og vand sammen i en lille gryde i 4-5 minutter. Smag til med citronsaft. Hæld kompotten i en ren skål, og afkøl helt i køleskabet.
  2. Vandbakkelser: Varm vand og smør op i en gryde, til det når kogepunktet. Tilsæt mel, sukker og salt, og rør kraftigt, til dejen slipper grydens kanter. Tag gryden af varmen, og lad dejen køle af i 5-7 minutter. Tilsæt 1 æg ad gangen, og pisk godt med et piskeris, til dejen samler sig.
  3. Hæld dejen i en sprøjtepose med rund tylle, og sprøjt 12 runde dejtoppe med en diameter på 5 cm på en bageplade med bagepapir (eller sæt dejen i runde kager på bagepladen med 2 skeer).
  4. Sprød kiksetop: Ælt alle ingredienser godt sammen med fingrene. Rul dejen tyndt ud med en kagerulle, og stik den ud i 12 små cirkler med samme diameter som vandbakkelserne. Placér forsigtigt 1 dejcirkel oven på hver ubagt vandbakkelse på bagepladen.
  5. Varm ovnen op til 180°, og bag vandbakkelserne i 30-35 minutter. Åbn IKKE ovnlågen under bagningen, da vandbakkelserne så vil falde sammen. Tag forsigtigt en enkelt bolle ud af ovnen, og luk ovndøren forsigtigt, ellers kan bollerne falde sammen. Stil bollen på bordet, og læg mærke til, om den begynder at falde sammen. Stil den straks tilbage i ovnen igen, hvis den gør, og bag alle bollerne i ca. 5 minutter længere. Hvis vandbakkelsen derimod holder faconen fint, tager du alle vandbakkelserne ud af ovnen og stiller dem på en bagerist, til de er helt afkølede.
  6. Hindbærskum: Pisk fløden cremet, men ikke til skum. Mos hindbærrene til puré. Vend hindbærpuré og flormelis i fløden, og pisk den nu til lyserødt skum.
  7. Skær toppen af de afkølede vandbakkelser, og læg 1 tsk. hindbærkompot i bunden. Fordel hindbærskummet oven på kompotten i et højt lag, brug gerne en sprøjtepose med en stor stjernetylle. Læg toppen på igen, og pynt med hindbærpulver. Servér straks.

Er du mere til gammeldags fastelavnsboller? Så kig med her!

SPIS BEDRE giver dig altid masser af gode opskrifter - både til hverdag og fest - køb et abonnement her!