Skøn kage med blåbær og pinjekerner

Lækker kage med blåbær og pinjekerner

Mandelmelet i dejen giver denne kage et mazarinagtigt præg, og de mange blåbær på toppen får den til at se ganske overdådig ud, selv om den er meget nem at bage.

Du kan også lave dit eget mandelmel ved at blende 150 g mandler fint i en minihakker eller foodprocessor. Det er ikke nødvendigt at smutte dem først.

Flere kager med blåbær - se her! 

Kage med blåbær og pinjekerner

Tid: 15 minutter. Bagetid: 40 minutter. Antal kagestykker: 12-16

Det skal du bruge:

  • 3 hele æg
  • 150 g rørsukker
  • ½ tsk. kanel
  • korn af 1 stang vanilje
  • 1 tsk. fintrevet muskatnød
  • 100 g smør
  • 1¼ dl mælk
  • 150 g mandelmel
  • 175 g hvedemel
  • 1 spsk. bagepulver
  • 250 g blåbær
  • 60 g pinjekerner
  • en lille bradepande, ca. 25 x 20 cm

Yoghurtcreme:

  • 1 dl piskefløde
  • 200 g græsk yoghurt 10 %
  • 4 spsk. flormelis

Sådan laver du blåbærkage med pinjekerner

  1. Tænd ovnen på 180°. Pisk æg sammen med sukker, kanel, vaniljekorn og muskatnød, til piskeriset danner spor i dejen.
  2. Smelt smørret ved lav varme. Rør smør og mælk i dejen. Vend mandelmel i. Sigt hvedemel og bagepulver i dejen, og vend forsigtigt rundt.
  3. Fordel dejen i en bradepande beklædt med bagepapir. Drys blåbær og pinjekerner over, og tryk dem let ned i dejen. Bag kagen i ovnen i ca. 40 minutter.
  4. Yoghurtcreme: Pisk fløden til skum. Rør yoghurt sammen med flormelis, og vend flødeskummet i. Servér som tilbehør til blåbærkagen.

Vild med blåbær? Så prøv kanelsnegle med blåbær og chokolade