Saftig gulerodskage med citronfrosting

Saftig gulerodskage

En old-school gulerodskage er noget af det bedste. Frostingen smager så himmelsk, at den kan spises med ske - så det handler om at få smurt det på kagen, før størstedelen ryger i munden!

Gulerødder er en køkkendarling året rundt, og kan pifte enhver ret op med dets flotte farver, og i gulerodskagen er det ikke en undtagelse. Her får du en saftig, svampet og krydret udgave af den klassiske gulerodskage, som helt sikkert både vil vække begejstring hos store og små. Opskriften er nem og hurtig at bikse sammen, så alle kan være med.  

Er du ikke til valnødder, eller ønsker du mere fyld og knas i kagen? Så kan du tilføje mandler, hasselnødder, rosiner eller måske en omgang hakket chokolade på toppen, som vil gøre kagen endnu mere syndig og ekstra smagfuld. 

Prøv også: Gulerodskage med creamcheesefrosting og saltet karamelsauce 

Gulerodskage med citronfrosting

Tid: 20 minutter. Bagetid: 1 time.  Afkølingstid: 30 minutter

Det skal du bruge: 

  • 300 g gulerødder
  • 150 g valnødder
  • 250 g muscovadosukker
  • 250 g blødt smør
  • 4 æg
  • 250 g hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 2 tsk. kanel
  • 2 tsk. stødt ingefær
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • 1 springform, ca. 24 cm i diameter
  • smør til springform

Citronfrosting:

  • 400 g flødeost naturel
  • 150 g flormelis
  • skal og saft af 1 usprøjtet citron

Sådan laver du gulerodskage med citronfrosting:

  1. Tænd ovnen på 180°. Skrub gulerødderne, og riv dem groft. Hak valnødderne groft.
  2. Rør sukker og smør sammen i en skål. Tilsæt æggene, 1 ad gangen, og rør rundt. Bland mel, bagepulver og krydderier i en anden skål, og sigt det i dejen. Vend gulerødder og valnødder i.
  3. Smør springformen med smør, og hæld dejen i. Bag kagen i ca. 1 time.
  4. Tjek med en gaffel, om kagen er gennembagt: Der må ikke hænge fugtig dej på gaflen, når du stikker det ind i midten af kagen og trækker det ud igen. Lad kagen køle af i formen.
  5. Citronfrosting: Rør flødeost med flormelis, og smag til med citronsaft og fintrevet citronskal. Smør frostingen på den afkølede kage. 

Er du vild med saftige kager med grøntsager? Så prøv squashkage med citron, mandler og birkes!