Rabarbertærte: Mini-rabarbertærter med citrontimian

Rabarbertærte - skøn opskrift på mini-rabarbertærter

Frisk citrontimian giver de små rabarbertærter karakter, men kan udelades, hvis du ønsker en mere rendyrket sød rabarbertærte.

De smukkeste mini-rabarbertærter, som vil pynte på ethvert bord! De små rabarbertærter egner sig også godt til at komme i picnickurven. Opskriften er også god til kirsebær og blommer, som blot skal udkernes og skæres i halve eller kvarte.

Prøv også: Rabarbertærte med vaniljecreme - forårets smukkeste kage!

Mini-rabarbertærter med citrontimian og pinjekerner

Tid: 20 minutter. Bagetid: 45 minutter. Antal personer: 10

Det skal du bruge til mini-rabarbertærter:

  • 400 g rabarber
  • 150 g mandler
  • 150 g smør
  • 150 g sukker
  • 2 æg
  • 2 spsk. hvedemel
  • 10 små alu-tærteforme
  • lidt smør og sukker til formene

Pynt:

  • 2 spsk. citrontimian
  • 50 g pinjekerner
  • evt. spiselige blomster

Sådan laver du mini-rabarbertærter:

  1. Rens rabarberne, og skær dem i 1 cm små stykker.
  2. Blend mandlerne til groft mandelmel i en foodprocessor. Tilsæt smør, sukker, æg og hvedemel, og blend det til en jævn masse. Vend mandelmassen godt sammen med rabarberstykkerne i en skål.
  3. Smør 10 små forme med smør, og drys dem med sukker i et tyndt lag. Fordel mandel-rabarber-massen i formene, og drys med hakket citrontimian og pinjekerner. Bag tærterne i ovnen ved 185° i ca. 45 minutter. Pynt evt. de afkølede tærter med spiselige blomster.

Prøv også: Rabarbersnitter med lakrids - opskrift her!