Rabarbersnitter med lakrids og frysetørrede rabarber

Rabarbersnitter med lakrids og frysetørrede rabarber

De klassiske kager er slet ikke at kimse ad - specielt ikke, når de laves i en opdateret version! Få her opskriften på søde rabarbersnitter med lakrids og frysetørrede bær.

En sprød hindbærsnitte fryder de fleste, men hvis du erstatter hindbærmarmelade og tivolikrymmel med sød-syrlig rabarbermarmelade og lakridspulver, får du rabarbersnitter, der virkelig hitter!

Rabarbersnitter med lakrids og frysetørrede rabarber

Tid: 45 minutter. Hviletid, dej: 30 minutter. Bagetid: 20-25 minutter. Antal: 8-10 stk.

En sprød hindbærsnitte fryder de fleste, men hvis du erstatter hindbærmarmelade og tivolikrymmel med sød-syrlig rabarbermarmelade og lakridspulver, får du rabarbersnitter, der virkelig hitter!

Vild med rabarbersnitter? Prøv vores opskrift på rabarbertrifli

Det skal du bruge til rabarbersnitter:

Mørdej:

• 200 g hvedemel

• 50 g mandelmel

• 25 g flormelis

• ¼ tsk. salt

• ½ vaniljestang

• 150 g smør

• 1 æggeblomme

Rabarbermarmelade:

• 300 g rabarber

• 150 g syltesukker

• 1 spsk. vand

• ½ vaniljestang

Prøv også: Hjemmelavede chokoladecroissanter

Glasur:

• 2½ dl flormelis

• 1 tsk. blødt smør

• saft af 1 citron

Pynt:

• 3 spsk. frysetørrede rabarber

• 1-2 spsk. lakridspulver

Sådan laver du rabarbersnitter:

  1. Mørdej: Bland hvedemel, mandelmel, flormelis og salt i en skål. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og bland dem med melblandingen. Skær smørret i små tern, og smuldr det i melblandingen. Tilsæt æggeblomme, og saml dejen hurtigt med hænderne uden at ælte for meget. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i 30 minutter.
  2. Rabarbermarmelade: Rens rabarberne, skær dem i mindre stykker, og læg dem i en gryde med syltesukker og vand. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og bland både vaniljekorn og den tomme stang med til rabarberne. Kog rabarberne i ca. 5 minutter til en tyk og lækker marmelade. Fisk den tomme vaniljestang op, og kassér den. Hæld marmeladen på et rent glas med låg, og sæt den på køl, til den er helt kold.
  3. Del mørdejen i 2 lige store dele. Rul den ene halvdel ud til en aflang firkant mellem 2 stykker bagepapir. Dejpladen skal være ca. 4 mm tyk. Gentag med den anden portion dej, så de får samme størrelse. Løft forsigtigt det ene stykke dej over på en bageplade med bagepapir, og bag den i en 190° varm ovn i 5 minutter, til overfladen er let sprød. Tag dejen ud af ovnen, og smør den kolde rabarbermarmelade oven på dejen i et jævnt lag. Læg den ubagte bund ovenpå. Prik små huller i den øverste dej med en gaffel, og bag kagen videre i ovnen ved 190° i 15-20 minutter, til overfladen er let gylden. Lad dine rabarbersnitter afkøle let på en rist.
  4. Glasur: Rør flormelis, smør og citronsaft (lidt ad gangen, så glasuren ikke bliver for tynd) sammen til en tyk glasur, og smør den jævnt ud på den endnu lune kage. Drys straks med frysetørrede rabarber og lakridspulver. Skær kagen ud i snitter, når glasuren er størknet. Opbevar dine rabarbersnitter i en tætsluttende beholder ved stuetemperatur, hvis de ikke bliver spist med det samme.

Mere til den søde tand? Lav dine egne karameller med lakrids og citron

Tip: Frysetørrede bær fås i større supermarkeder, i udvalgte isenkrambutikker af mærket Blomsterbergs samt hos Specialkøbmanden (specialkoebmanden.dk).