Peanutkage med kiks og chokolade

Peanutkage med kiks og chokolade

Med en sej bund af knasende peanuts og lækker chokoladecreme på toppen smager denne peanutkage lidt ligesom chokoladebaren Snickers.

Hvis du er vild med snickers, bør du helt klart prøve denne opskrift. Prøv fx også at smøre et tyndt lag karamelliseret kondenseret mælk (dulce de leche) på den bagte peanutbund inden chokoladecremen. Så minder kagen endnu mere om en Snickers! Dulce de leche fås på dåse i velassorterede supermarkeder.

Mere peanutkage: Brownie med peanuts og skumfiduser - opskrift her!

Peanutkage med kiks og chokolade

Tid: 40 minutter. Bagetid: 15 minutter. Hviletid på køl: Mindst 2 timer. Antal: 24 kagestykker

Saltet peanutbund:

  • 5 æggehvider
  • 400 g sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 2 tsk. bagepulver
  • 200 g TUC-kiks
  • 275 g saltede peanuts
  • en bradepande, ca. 35 x 25 cm

Chokoladecreme:

  • 200 g mørk chokolade (min. 60 %)
  • 100 g smør
  • 6 æggeblommer
  • 100 g flormelis
  • korn af ½ vaniljestang

Pynt:

  • 50 g mørk chokolade
  • 25 g saltede peanuts

Sådan laver du peanutkage:

  1. Saltet peanutbund: Tænd ovnen på 195º. Pisk æggehviderne stive med sukker med en elpisker. Tilsæt vaniljesukker og bagepulver, og pisk igen ganske kort. Knus TUC-kiks og peanuts til groft mel i en blender eller foodprocessor. Vend kiks og nødder grundigt rundt med æggehviderne.
  2. Beklæd bradepanden med bagepapir, og fordel dejen jævnt heri. Bag peanuntbunden i ovnen i 15 minutter. Sæt den til afkøling på en rist, men lad den blive i formen.
  3. Chokoladecreme: Hak chokoladen, og smelt den over vandbad sammen med smør skåret i tern.
  4. Pisk æggeblommer, flormelis og vaniljekorn luftigt med en elpisker. Tilsæt chokoladeblandingen i en tynd stråle under omrøring.
  5. Smør chokoladecremen ud over kagen i et jævnt lag, og sæt kagen på køl i ca. 2 timer.
  6. Pynt: Hak chokoladen, og smelt den over vandbad. Dekorér kagen med tynde striber smeltet chokolade. Sæt kagen på køl i et par minutter. Skær kagen i 24 firkanter, og pynt hvert stykke med lidt finthakkede peanuts. Opbevar kagen på køl, men tag den ud mindst 15 minutter før servering.

Prøv også: Søde peanutbutter brownies - opskrift her!