Peachmelba-bradepandekage

Peachmelba-bradepandekage

Fersken og hindbær er den perfekte kombination til en frisk og sommerlig kage. Her får du dem i form af en lækker peachmelba-bradepandekage.

Opskrift på peachmelba-bradepandekage

Tid: 30 minutter
Bagetid: 40 minutter.
Antal kagestykker: 12-16

• 4 æg
• 150 g hvedemel
• 1 tsk. bagepulver
• 150 g sukker
• 125 g smør
• skallen af 1 citron, usprøjtet
• 500 g ferskner (friske eller fra dåse)
• 100 g friske hindbær
• flormelis til pynt
• bradepande eller ovnfad (ca. 20 x 30 cm)

1. Tænd oven på 180°. Beklæd bradepanden med bagepapir.

2. Find 2 røreskåle frem, og del de 4 æg i hvider og blommer - hvider i den ene skål og blommer i den anden. Pisk æggehviderne helt stive med en elpisker.

3. Bland hvedemel, bagepulver og sukker i en tredje skål.

4. Smelt smørret i en kasserolle ved svag varme. Riv skallen af citronen på den fine side af et rivejern. Pisk det smeltede smør og den revne citronskal sammen med æggeblommerne.

5. Hæld æggeblommemassen op i skålen med den tørre melblanding. Tilsæt ? af de piskede æggehvider, og rør med en ske, til du får en jævn dej. Vend forsigtigt resten af hviderne i dejen uden at slå luften ud af dem. Hæld dejen i bradepanden.

6. Skær fersknerne i både, og fordel dem oven på kagedejen.

7. Bag kagen i ovnen i 30-40 minutter, til den er gyldenbrun. Lad kagen køle af i formen, før du sigter lidt flormelis hen over den og pynter med hindbær.