Marmorkage med banan og chokolade

Marmorkage med banan og chokolade

Marmorkage med banan og chokolade er en toptunet version af mormors tørre sandkage - vi har piftet den op med bananer, cremefraiche og chokolade, så den fremstår som en blød og saftig lækkerhed.

Marmorkage med banan og chokolade holder sig saftig og lækker på køl i op til en uge. Skulle der alligevel være rester tilovers af kagen, er de fine at bruge til hjemmelavede rom­kugler eller træstammer. Prøv denne moderne og lækre marmorkage, hvis du er til de saftige sandkager, der gør kaffeøjeblikket lidt bedre.

Marmorkage med banan og chokolade er en rigtig mormorkage – prøv også disse 6 opskrifter på søde mormorkager.

Opskrift marmorkage med banan og chokolade

Tid: 20 minutter. Bagetid: 50 minut­ter. Antal personer: 8

Det skal du bruge:

  • 3 modne bananer
  • 2 æg
  • 100 g smør
  • 2 spsk. cremefraiche 18 %
  • 280 g hvedemel
  • 175 g rørsukker
  • 1 tsk. natron
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • ¼ tsk. salt
  • 2½ spsk. kakao
  • 3 spsk. mælk
  • 50 g mørk chokolade
  • en aflang bageform, ca. 1½ l

Sådan laver du marmorkage med banan og chokolade:

  1. Tænd ovnen på 175°, og beklæd bageformen med bagepapir.
  2. Skræl bananerne, mos dem med en gaffel, og rør dem sammen med æg, smeltet smør og cremefraiche. Bland mel, sukker, natron, vanilje­sukker og salt, og rør hurtigt denne tørre blanding sammen med den våde bananblanding med en gaffel. Undgå at røre for meget i dejen.
  3. Hæld ca. ⅓ af dejen over i en anden skål. Rør kakao og mælk sammen i en kop, og rør denne blan­ding i den lille portion dej. Hak cho­koladen fint, og rør også den i den lille portion dej. Nu har du en lys dej og en lidt mindre portion mørk dej.
  4. Fordel ca. halvdelen af den lyse dej i bunden af bageformen. Hæld den mørke dej over, og slut af med resten af den lyse dej. Træk et træspyd eller en strikkepind forsigtigt gennem dejen, så den mørke dej blander sig tilfældigt med den lyse dej og giver en marmoreret effekt.
  5. Bag kagen i ovnen i 50 minutter. Lad kagen køle lidt af i formen. Vend den derefter ud af formen, og lad den køle af på en rist. Servér kagen lun eller kold i gavmilde, tykke skiver.

Hvis der er rester af denne svampede marmorkage med banan og chokolade tilovers, kan de snilt bruges til romkugler – få opskriften på lækre romkugler her!