Jordbærkage med lemoncurd

Jordbærkage med lemoncurd

Vi kan ikke få nok af de søde danske jordbær. Her får du opskriften på en jordbærkage, der får syrligt modspil fra lækker, hjemmelavet lemoncurd!

Jordbærkage er en af vores favoritter hos bageren. Her får du opskriften på en anderledes version, der er sød og sommerlig og med friskt modspil fra lemoncurd i stedet for den traditionelle gule creme eller rå-creme. Lemoncurd er en tyk, smørbar citroncreme, som især englænderne er kendt for at spise oven på fx scones. Men den søde/syrlige creme er også perfekt som fyld i en kage. Får du lemoncurd i overskud, holder det sig fint i køleskabet i et rent glas med låg. Og hvis tiden er knap, så kan du ty til supermarkedets hylder, hvor du også kan finde lemoncurd på glas. Så er drømmekagen lavet i et snuptag!

Vild med jordbærkage? Prøv 10 søde karamel-drømme

Jordbærkage med lemoncurd

Tid: 40 minutter + afkøling. Bagetid: 20-25 minutter. Antal personer: 8

Det skal du bruge til jordbærkage med lemoncurd:

Kagebund:

  • 3 æg
  • 90 g sukker
  • 30 g smør
  • 100 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • en springform (ca. 22 cm i diameter)
  • lidt smør og sukker til formen

Lemoncurd:

  • 2 citroner, usprøjtede
  • 2 æg
  • 3 æggeblommer
  • 80 g sukker
  • 70 g smør

Pynt:

  • 2½ dl piskefløde
  • 500 g jordbær

Prøv også: Hjemmelavet is på kondenseret mælk

Sådan laver du jordbærkage med lemoncurd:

  1. Lemoncurd: Riv skallen af citronerne på den fine side af et rivejern, og pres saften af dem. Bland citronskal, citronsaft, æg, æggeblommer og sukker i en gryde, og varm det forsigtigt op til lige under kogepunktet. Rør i gryden konstant, til cremen har konsistens som tyk creme. Den må ikke koge!
  2. Tag gryden fra varmen. Skær smørret i tern, og rør det i citroncremen lidt ad gangen. Lad cremen køle helt af i køleskabet.
  3. Kagebund: Tænd ovnen på 180°. Pisk æg og sukker tykt og cremet med en elpisker – pisk i 8-10 minutter. Smelt smørret i en lille gryde ved svag varme. Vend forsigtigt hvedemel, bagepulver og smeltet smør i dejen.
  4. Smør springformen med smør, og drys den med sukker. Fordel kagedejen i formen, og bag den i ovnen i 20-25 minutter, til kagen er gylden, og kanterne slipper formen hele vejen rundt. Lad kagen afkøle på en rist.
  5. Pynt: Pisk fløden til skum. Nip jordbærrene, og skær dem i halve. Læg kagen på et fad. Smør først et tykt lag lemoncurd oven på kagen og herefter et lag flødeskum. Top med masser af jordbær, og server straks din lækre jordbærkage.