Fastelavnsboller med fyld trin for trin

Fastelavnsboller med fyld trin for trin

Hjemmebagte fastelavnsboller meget bedre end dem, man kan købe sig til, og så er de sjove at lave!

Glæd børn (og voksne!) med hjemmebagte fastelavnsboller. De smager meget bedre end dem, man kan købe sig til, og så er de sjove at lave. Børnene kan sagtens være med, når der skal æltes, rulles, fyldes og foldes.

Disse fastelavnsboller gemmer på forskelligt fyld. Foretrækker du ét fyld frem for et andet, bruger du selvfølgelig bare dit yndlingsfyld til alle bollerne.

Fastelavnsboller er lavet på en gærdej, så de skal helst spises samme dag som de er bagt - men det bliver nok heller ikke noget problem! Alternativt kan du fryse dem ned, så snart de er kølet af.

Opskrift på fastelavnsboller med fyld

Tid: 30 minutter
Hævetid: 30 + 30 minutter
Bagetid: 15-20 minutter
Antal: 16 styk

• 2 dl mælk
• 100 g smør
• 50 g gær
• 1 æg
• ½ tsk. salt
• 2 spsk. sukker
• Evt. ½ tsk. stødt kardemomme
• Ca. 350 g hvedemel

Tip:

Ønsker du en hvid glasur, udelader du bare kakao og tilsætter lidt mere flormelis.

Vaniljecreme:

• 1 æg
• 2 spsk. sukker
• 1 spsk. majsstivelse
• 1½ dl mælk
• Kornene af ½ vaniljestang

Fyld til resten af bollerne:
• Marmelade efter eget valg
• Marcipan

Kakaoglasur:
• 100 g flormelis
• 2 spsk. kakao
• 2 spsk. vand
 

1. Dej: Lun mælken i en kasserolle, og lad smørret smelte heri. Hæld mælk og smør i en ælteskål, og lad det køle af til håndtemperatur. Rør gæren ud i mælken. Tilsæt æg, salt, sukker, kardemomme og det meste af melet. Ælt dejen godt sammen, og tilsæt løbende mere mel, til den er smidig og glat. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 30 minutter.

2. Vaniljecreme: Pisk alle ingredienserne sammen i en gryde. Bring cremen i kog under konstant piskning. Lad cremen køle af - drys lidt sukker over den for at undgå, at den trækker skind.

3. Rul dejen ud på et meldrysset bord til en firkant på ca. 30 x 30 cm. Skær dejen ud i 16 firkantede stykker. Læg en skefuld creme, marcipan eller syltetøj midt på hver firkant.

4. Fold dejen sammen omkring fyldet, og tryk den godt i sammenføjningerne.

5. Sæt dine fastelavnsboller med lukningen nedad på bageplader med bagepapir. Lad dem efterhæve i 30 minutter med et viskestykke over.

6. Bag bollerne i en 200° varm ovn i 15-20 minutter, til de er gyldenbrune. Lad dem køle af på en rist.

7. Kakaoglasur: Rør ingredienserne sammen, og pynt de lækre fastelavnsboller med glasuren.
 

Fastelavnsboller med fyld trin for trin Fastelavnsboller med fyld trin for trin Fastelavnsboller med fyld trin for trin

Skær den udrullede dej ud i 16 firkanter, og læg en skefuld creme, marcipan eller syltetøj i midten af hver firkant.

 

 

 

Fold dejen sammen omkring fyldet ved at tage fat i hjørnerne og trykke dem sammen. Tryk også de 4 sammenføjninger godt sammen.

 

 

 

Sæt dine fastelavnsboller med lukningen nedad på bageplader beklædt med bagepapir, og lad dem efterhæve i 30 minutter, før de bages.