Cookiekage med chokolade, nutella og skumfiduser

Cookiekage med chokolade, nutella og skumfiduser

Cookiekage med chokolade, nutella og skumfiduser er perfekt til dig, der elsker cookies – denne snaskede kage serveres lun direkte fra panden med kugler af vaniljeis på toppen. Mums!

Cookiekage med chokolade, nutella og skumfiduser vil helt sikkert få dine tænder til at løbe i vand. Bestem selv, om du vil bage cookiekagen i én stor eller i to mindre støbejerns-pander. Hvis du bager kagen i en stor pande, skal bagetiden for­øges en smule.

Den snaskede cookiekage smager skønt – men prøv også denne opskrift på brownie med cookiedej på toppen!

Cookiekage med chokolade, nutella og skumfiduser

Tid: 15 minutter. Bagetid: 15-17 minutter. Antal personer: 4

Det skal du bruge:

  • 120 g blødt smør
  • 100 g lys muscovadosukker
  • 60 g sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 æg
  • 180 g hvedemel
  • ½ tsk. bagepulver
  • ½ tsk. salt
  • 125 g mørk chokolade
  • 8 tsk. Nutella
  • 40 små skumfiduser
  • 2 minipander af støbejern, som kan tåle at gå i ovnen, ca. 17 cm i diameter

Til servering:

  • god vaniljeis

Sådan laver du cookiekage med chokolade, nutella og skumfiduser:

  1. Pisk smør, muscovadosukker, sukker, vaniljesukker og æg sammen med en elpisker i 5 minut­ter, til du får en hvid og cremet masse. Bland mel, bagepulver og salt, og sigt det i dejen. Tilsæt groft­hakket chokolade, og rør det hele sammen til en jævn dej.
  2. Tænd ovnen på 180°. Fordel ⅔ af dejen i de 2 små støbejernspander. Læg 4 tsk. nutella og 20 små skum-fiduser oven på hver cookie. Dæk med resten af cookiedejen, gerne i små klatter, så overfladen bliver en smule bulet og ujævn.
  3. Bag de 2 cookiekager i ovnen i 15-17 minutter, til de er let gyldne, men stadig bløde i midten – de må gerne se en smule underbagte ud.
  4. Servér cookiekagerne lune og nybagte med kugler af god vaniljeis på toppen.

En cookiekage med chokolade, nutella og skumfiduser er som en stor småkage i en pande – hvis du hellere vil bage almindelige cookies, så prøv denne opskrift.