Citronmåne i moderne udgave

Citronmåne - skøn kage med frisk citroncreme og nødder

Vi kender alle den klassiske citronmåne – den der minder om barndom. Her får du en moderne udgave med frisk citroncreme og hasselnødder. Mums!

Her får du en skøn opskrift på smørbagt citronmåne, der på allerbedste vis kombinerer sødt og syrligt. Vi lover: Kagen er omtrent tusind gange bedre end købeudgaven!

Prøv også: Verdens bedste citrontærte

Moderne citronmåne med citroncreme og hasselnødder

Til 6 personer
  • 150 g smør
  • 200 g sukker
  • 3 æg 
  • 125 g marcipan
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2 usprøjtede citroner
Citroncreme: 
  • 400 g mascarpone
  • 100 g cremefraiche 38 % 
  • 100 g flormelis 
Pynt:
  • 300 g hasselnøddekerner
  • 1 dl rørsukke
  • Lidt skovsyre

Sådan laver du citronmåne med citroncreme: 

  1. Tænd ovnen på 170°. Smelt smørret, og rør smør og sukker sammen. Tilsæt æggene 1 ad gangen, og rør godt. Skær marcipanen i små stykker, og kom dem i dejen. Rør til en ensartet masse. Sigt hvedemel og bagepulver ned i dejen, og rør det godt sammen. Riv skallen af citronerne, og pres saften af den ene citron. Gem lidt af skallen til cremen. Kom den øvrige skal og saften i dejen. Beklæd en springform, Ø 20 cm, med bagepapir, og bag kagen i 30-35 minutter. Afkøl på en rist. Flæk kagen på midten.
  2. Citroncreme: Rør resten af citronskallen sammen med de øvrige ingredienser til cremen, og fordel ¾ på den ene kagebund. Læg den anden bund på, og smør resten af cremen i et tyndt lag hele vejen rundt på kagen og på toppen.
  3. Pynt: Hak nødderne groft, og rist dem gyldne på en pande sammen med rørsukker. Tag dem af panden, og lad dem afkøle. Fordel nødderne på kagens top og sider ved at trykke dem ind i citroncremen. Pynt til sidst med lidt skovsyre, og servér.

Se også: Gulerodskage med citronskum - opskrift her!