Chokoladekage med kaffemousse

kagekniv

Få opskriften på en fantastisk chokoladekage med kaffemousse, og se hvor nemt du kan skære fine stykker af kagen med den ikoniske Magisso kagekniv.

Få opskriften på en lækker dessertkage, som dine gæster helt sikkert vil elske!

Opskrift på chokoladekage med kaffemousse

Tid: 50 minutter. Bagetid: 30 minutter. Afkøling: Mindst 6 timer. Antal personer: 8-10

Chokoladekagebund:

  • 200 g mørk chokolade
  • 145 g smør + smør til formen
  • 4 æg
  • 25 g hvedemel
  • 10 g kakao
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • ½ tsk. salt
  • 125 g sukker
  • 1 springform, 24 cm i diameter

Kaffemousse:

  • 4 blade husblas
  • 3 æggeblommer
  • 125 g sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 15 g Maizena majsstivelse
  • 2 dl mælk
  • 1½ spsk. instant kaffepulver, fx Nescafé
  • 4 spsk. kogende vand
  • 3½ dl piskefløde

Til servering:

  • 1 spsk. kakao
  • evt. spiseligt bladguld
  • evt. rød skovsyre

Fremgangsmåde:

Chokoladekagebund:

  1. Tænd ovnen på 180°, og læg bagepapir i bunden af springformen. Smør kanterne af formen med lidt smør.
  2. Hak chokoladen groft, og smelt den sammen med smørret i en gryde ved svag varme. Tag gryden af varmen, og lad chokoladeblandingen køle let af.
  3. Del æggene i blommer og hvider. Rør æggeblommerne i chokoladeblandingen 1 ad gangen. Bland mel, kakao, vaniljesukker og salt sammen, og sigt det i dejen.
  4. Pisk æggehviderne cremede med en elpisker, og tilsæt sukker lidt ad gangen. Pisk videre, til æggehviderne er stive. Vend forsigtigt æggehviderne i chokoladeblandingen til en jævn dej. Hæld dejen i formen, og bag kagen i ovnen i 30 minutter. Afkøl kagen helt på en rist, og lad den blive i formen.

Tilbud til dig! Køb den smarte kagekniv sammen med 6 numre af SPIS BEDRE til kun 199 kr - du sparer 459,70 kr.

Kaffemousse:

  1. Læg husblassen i blød i en skål med koldt vand i 10 minutter.
  2. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker sammen i en gryde med en elpisker, til det er lyst. Tilsæt Maizena, og pisk igen. Lun mælken, så den er fingervarm, og hæld den i æggeblandingen, mens du rører rundt. Varm blandingen forsigtigt op under omrøring, til cremen tykner. Tag gryden af varmen.
  3. Opløs kaffepulveret i det kogende vand. Tag husblassen op af vandet, og rør den ud i den varme kaffe, til den er helt opløst. Hæld den varme kaffeblanding i cremen, og rør godt rundt. Pisk fløden til skum, og vend det i cremen. Fordel cremen oven på den afkølede chokoladebund i springformen, og sæt kagen på køl i mindst 6 timer, gerne natten over, til moussen er fast.

Servering: Tag kagen ud af formen, og anret den på et fad. Sigt et tæt lag kakao over hele kagen lige før servering, og pynt evt. med spiseligt bladguld og rød skovsyre.

Se her, hvordan du skærer fine stykker med Magisso kagekniven, som du også lige nu kan få et godt tilbud på sammen med SPIS BEDRE!