Chokoladekage med efterårsstrejf

Chokoladekage med pærer

Imponer med denne lækre chokoladekage med hele pocherede pærer. Pæren gør kagen saftig og lækker, og giver det flotteste snit!

Pære og chokolade passer smagsmæssigt helt perfekt sammen, og er en sikker vinder, når efteråret trænger sig på. Pærens flotte form giver også et skarpt og lækkert snit, som helt sikkert vil imponere derhjemme! 

Prøv også vores chokoladekage med pistacie. Den er en sikker vinder!

Chokoladekage med hele pocherede pærer

Tid: 1 time. Bagetid: 1 time. Antal personer: 8

Det skal du bruge til chokoladekage med pærer:

  • 200 g mørk chokolade 70 %
  • 200 g smør
  • 4 æg
  • 200 g sukker
  • ½ tsk. kanel
  • ¼ tsk. salt
  • 125 g hvedemel
  • 2 spsk. sukker
  • en aflang bageform, ca. 1½ l

Pocherede pærer:

  • 3 pærer
  • 8 dl vand
  • 160 g sukker
  • 2 spsk. citronsaft

Pynt:

  • 50 g hvid eller blond chokolade, fx Dulcey fra Valrhona

Sådan laver du chokoladekage med hele pocherede pærer:

  1. Pocherede pærer: Skær bunden af pærerne, så de kan stå lige. Skræl dem, og behold stilken på. Bring vand, sukker og citronsaft i kog i en gryde, skru ned for varmen, og sæt pærerne ned i lagen. Læg låg på, og lad pærerne småkoge i 25 minutter, til de er møre. Lad pærerne dryppe af i en sigte.
  2. Chokoladekage: Tænd ovnen på 190°. Beklæd formen med bagepapir. Hak chokoladen groft. Smelt smørret i en gryde, og tilsæt chokoladen. Tag gryden fra varmen, og rør i blandingen med en dejskraber, til chokolade og smør er smeltet sammen.
  3. Del æggene i blommer og hvider. Pisk æggeblommer, 200 g sukker, kanel og salt luftigt med en elpisker. Pisk det smeltede chokoladesmør i, og vend derefter melet i.
  4. Pisk æggehviderne skummende i en anden skål. Tilsæt 2 spsk. sukker lidt ad gangen, og pisk videre, til æggehviderne er stive. Vend forsigtigt æggehvidemassen i dejen med en dejskraber ad flere omgange, til dejen er jævn.
  5. Fordel ca. ⅓ af dejen i bunden af formen. Sæt de afkølede pocherede pærer ned i dejen, så de står stabilt på en række med lidt mellemrum imellem. Fordel resten af dejen ned mellem pærerne, så de til sidst er så dækkede, at kun stilkene stikker op.
  6. Bag kagen i ovnen i 1 time, til den er gennembagt. Dæk evt. kagen til med alufolie den sidste del af bagetiden, hvis den bliver for mørk.
  7. Afkøl kagen i formen i 10 minutter. Vend den forsigtigt ud, og lad den køle helt af på en rist.
  8. Pynt: Hak chokoladen, og smelt den i en skål over vandbad eller i mikrobølgeovnen. Dekorér kagen med den smeltede chokolade, og lad chokoladen størkne. Servér kagen i tykke skiver.

Hvis du vil spare lidt på kalorierne, men stadig få stillet sukkertrangen, så prøv denne mel- og sukkerfrie chokoladekage!