Cheesecake med limefrugt og friske bær

Frisk cheesecake med limefrugt og bær

En skøn cheesecake, der ikke skal bages, men bare nydes i fulde drag. Brug de bær, du bedst kan lide, og brug gerne mange af dem.

Bastogne-kiksene giver bunden en lækker kanelsmag, men du kan sagtens bruge andre søde kiks i din cheesecake, fx Digestive.

Flere opskrifter på cheesecake - se her! 

Cheesecake med limefrugt og friske bær

Tid: 30 minutter. Køletid: 5 timer. Antal: 16 små kagestykker

Det skal du bruge til cheesecake med limefrugt:

Kiksebund:

  • 260 g Bastogne-kiks
  • 75 g smør
  • en springform, 20 cm i diameter, eller en firkantet form, 20 x 20 cm

Cheesecream:

  • 4 blade husblas
  • 400 g flødeost naturel
  • 100 g flormelis
  • korn af 1 vaniljestang
  • 4 limefrugter (mindst 1 usprøjtet)
  • 5 dl piskefløde

Pynt:

  • friske bær, fx hindbær og blåbær

Sådan laver du cheesecake med limefrugt:

  1. Kiksebund: Knus kiksene til grov rasp, evt. i en foodprocessor. Smelt smørret, og bland det sammen med kiksekrummerne. Pres kiksemassen sammen i bunden af den valgte form, og glat overfladen med bagsiden af en ske. Sæt formen på køl.
  2. Cheesecream: Udblød husblas i en skål med koldt vand i 5 minutter. Pisk flødeosten blød med flormelis og vaniljekorn. Rør fintrevet skal fra 1 limefrugt i, og tilsæt saften fra alle 4 limefrugter. Rør godt.
  3. Smelt husblassen med det vand, som hænger ved, i en kasserolle ved svag varme. Hæld den let afkølede husblas i ostecremen i en tynd stråle, mens du pisker.
  4. Pisk fløden til blødt skum, og vend flødeskummet i cheesecreamen. Fordel cheesecreamen oven på kiksebunden i formen, og sæt kagen på køl i mindst 5 timer, så den bliver skærefast. Pynt den med friske bær umiddelbart inden servering.

Prøv også: Jordbær-cheesecake med rom og lime - opskrift her!