Cheesecake med lakrids og hindbær

Cheesecake med lakrids og hindbær

Denne cheesecake med lakrids og hindbær passer perfekt til de lune dage og byder på livsglæde, kulør og smagsoplevelser til festen og gæsten.

Bær er altid garant for smæk på farverne. Her er det hindbær, der giver ostecremen i denne cheesecake med lakrids og hindbær en smuk lyserød kulør, som står i køn kontrast til den karamelfarvede kiksebund. Servér denne cheesecake med lakrids og hindbær med pynt på toppen i form af spiselige blomster, og lad din cheesecake pryde bordet til de lune aftener, når der skal kæles ekstra meget for gæsterne. 

Prøv også: Cheesecake med citron og mandelsplitter

Cheesecake med lakrids og hindbær

Tid: 30 minutter. Hviletid på køl: 1 time og 20 minutter. Antal: 8-10 kagestykker.

  • 50 g hasselnødder eller mandler
  • 100 g fuldkornskiks
  • 25 g muscovadosukker eller brun farin
  • 1 tsk. lakridspulver
  • 75 g smør
  • en springform, 20 cm i diameter

Ostecreme:

  • 4 blade husblas
  • 250 g frosne hindbær, optøede
  • 400 g flødeost naturel
  • 100 g skyr
  • 150 g flormelis

Gelé:

  • 2 blade husblas
  • 1½ dl hindbærpuré (laves sammen med ostecremen)
  • 50 g sukker

Pynt:

  • ca. 2 spsk. tørrede, spiselige blomster, frysetørrede hindbær eller blade af friske krydderurter, fx mynte eller citronmelisse, til pynt på din cheesecake 

Sådan laver du cheesecake med lakrids og hindbær:

  1. Hak nødder eller mandler groft, og brun dem langsomt på en tør pande, til de dufter.
  2. Hæld nødder, fuldkornskiks, muscovadosukker og lakridspulver i en foodprocessor eller minihakker. Blend det hele fint. Smelt smørret i en lille gryde, og hæld det i kikseblandingen, mens du fortsat blender.
  3. Fyld kiksemassen i den lille springform, og tryk massen godt sammen, til du har en kompakt kagebund. Lad kiksebunden sætte sig i køleskabet, mens du forbereder ostecremen.
  4. Ostecreme: Udblød husblassen i en stor skål koldt vand i mindst 10 minutter.
  5. Kog hindbærrene hurtigt op, og blend dem i en blender. Sigt hindbærpuréen. Tag 1½ dl af den sigtede puré fra til gelé. Tag husblassen op af vandet, og smelt den i resten af den varme hindbærpuré, mens du rører rundt.
  6. Pisk flødeosten med skyr og flormelis, og tilsæt hindbærpuré med husblas. Hæld cremen på kiksebunden, og lad den sætte sig ca. 1 time i køleskabet.
  7. Gelé: Udblød husblassen i en stor skål koldt vand i mindst 10 minutter. Varm den 1½ dl hindbærpuré, du har taget fra, op med sukker, til sukkeret smelter. Tag husblassen op af vandet, og smelt den under omrøring i den varme puré. Lad puréen køle af et øjeblik. Hæld den forsigtigt på din cheesecake. Prøv at dreje formen lidt rundt, så geléen fordeler sig i et jævnt lag, inden den stivner.
  8. Pynt din cheesecake med tørrede spiselige blomster, frysetørrede hindbær eller krydderurteblade.
  9. Lad geléen stivne i køleskabet i ca. 20 minutter, inden du serverer din cheesecake med lækker smag af lakrids og citron.

Tilbud til dig! Køb den smarte Magisso kagekniv sammen med 6 numre af SPIS BEDRE til kun 199 kr - du sparer 459,70 kr.

Tip: Har du ikke en foodprocessor eller minihakker, kan du knuse kiksene i en pose med en kagerulle. Hak nødder eller mandler fint, og bland dem med knuste kiks, muscovadosukker og lakrids. Ælt det smeltede smør sammen med kikseblandingen. Så er kiksemassen klar til at komme i form, så du har bunden til din cheesecake.