Bananpandekager med skyr, chokolade og Ribena solbærsirup med kørvel

Bananpandekager med skyr, chokolade og Ribena solbærsirup med kørvel

Bananpandekager er luksusmorgenmad, når det er allerbedst! Her er solbærsiruppen smagt til med frisk kørvel, som giver en let lakridsagtig smag.

Prøv en sund og lækker morgenmad med Ribena solbærsaft. Her får du en munddrivende opskrift på bananpandekager med chokolade, skyr, solbærsirup og kørvel. Server pandekagerne lune på morgenbordet eller sammen med kaffen om eftermiddagen.

Læs også: Bananpandekager med kokos og æblekompot
 

Det skal du bruge:

Bananpandekager:
2 modne bananer
2 æg
1 dl havregryn
1 spsk. grahamsmel
½ vaniljestang
smør til stegning

Solbærsirup med kørvel:
5 dl Ribena solbærsaft
1½ dl rørsukker
1 håndfuld frisk kørvel
saft af ½ citron

Til servering:
2 spsk. skyr
40 g mælkechokolade af god kvalitet

Læs også: Romkugler uden sukker!
 

Sådan laver du bananpandekager:

Solbærsirup med kørvel:
• Hæld Ribena solbærsaft og sukker i en gryde.
• Kom den friske kørvel ned i en lille tepose, og læg den ned i gryden. Lad kørvelen trække i saften i 30 minutter. Fjern teposen med kørvel, og kassér den.
• Bring solbærsaften i kog, og lad det koge i cirka 10 minutter, til sukkeret er opløst, og saften er tyknet en smule - det må endelig ikke tykne for meget (siruppen bliver tykkere, når den køler af). Smag siruppen til med citronsaft, og tag gryden fra varmen. Hæld siruppen på en flaske eller i et glas med låg, og lad det køle helt af.

Læs også: Kokossnitter med Ribena solbærmarmelade!

Bananpandekager:
• Mos bananerne, og rør dem sammen med æg, havregryn, grahamsmel og vaniljekorn til en tyktflydende dej.
• Opvarm en pande med smør, og sæt dejen af i runde klatter på panden med en spiseske - der kan være 4-6 pandekager på panden ad gangen. Steg dem et par minutter på hver side, til de er gyldne og gennembagte. Der bliver 12 små bananpandekager ud af portionen.
• Anret dine bananpandekager i en fin bunke på to tallerkener, og server med skyr, solbærsirup og hakket mælkechokolade på toppen. Pynt evt. med lidt kørvel.

Læs også: Morgenmad - 10 sikre vindere!

Tip: Gem den overskydende solbærsirup i køleskabet til senere brug. Den smager fantastisk til chokoladekage med vaniljeis, eller helt enkelt dryppet oven på en frisk frugtsalat med masser af friske bær.