Banankage med chokolade og jordbær

Banankage med chokolade og jordbær

De moste bananer gør din banankage svampet på den helt rigtige måde.

En banankage er nem at lave og et hit hos både børn og voksne.

Hvis du skal spise kagen med fingrene, kan det være en god idé at komme chokoladen i dejen frem for på toppen, så den ikke smelter så nemt.

Opskrift på banankage med chokolade og jordbær

Tid: 25 minutter
Bagetid: 40 minutter.
Antal personer: 8-12

• 125 g blødt smør
• 200 g sukker
• 50 g brun farin
• 3 æg
• 350 g hvedemel
• 2 tsk. bagepulver
• 1 tsk. stødt kanel
• 2 bananer
• 2 dl cremefraiche 38 %
• en springform (ca. 24 cm i diameter)

Pynt:
• 100 g mørk chokolade
• 25 g smør
• 1 bakke jordbær
 

1. Tænd ovnen på 180°. Smør springformen.

2. Pisk smør, sukker og brun farin sammen med en elpisker til en lys og cremet masse.

3. Pisk æggene i et ad gangen. Tilsæt hvedemel, bagepulver og kanel.

4. Mos bananerne med en gaffel i en skål. Rør cremefraiche i. Bland bananmosen i dejen med en ske.

5. Hæld dejen i springformen, og bag kagen i ovnen i 30-40 minutter. Prik i den med et tyndt træspyd eller lignende for at se, om den er gennembagt - der må ikke hænge våd dej ved. Lad kagen afkøle i formen.

6. Pynt: Smelt chokolade og smør over vandbad. Fordel blandingen på toppen af kagen, og pynt med jordbær.

Tip: Sådan smelter du chokoladen over vandbad: Placer en varmefast skål over en lille gryde med kogende vand i bunden. Der må ikke komme vand eller damp i skålen. Bræk chokoladen i mindre stykker, og lad den smelte langsomt i skålen sammen med smørret.