Avocadokage på kiksebund

Avocadokage på kiksebund

Denne avocadokage er både cremet, sprød og overraskende lækker!

Avocado er ikke så almindeligt i dessertkøkkenet, men det fede kød passer perfekt sammen med den sprøde kiksebund.

Den kondenserede mælk er meget sød, så derfor er det en god idé at tilsætte citron og lime.

Avocadokage på kiksebund

Tid: 15 minutter.
Hviletid: 2 timer.
Antal personer: 4

Kiksebund:
• 300 g digestivekiks
• 125 g smør
• springform (ca. 24 cm i diameter)

Avocadocreme:
• 3 modne avocadoer
• 1 citron, usprøjtet
• 2 limefrugter
• 1 dåse kondenseret mælk (397 g)

Pynt:
• 2 spsk græskarkerner
• 1 limefrugt
 

1. Kiksebund: Knus kiksene fint i en foodprocessor. Alternativt kan du lægge kiksene i en frostpose og knuse dem med en kagerulle. Smelt smørret i en kasserolle ved svag varme, og bland det med kiksekrummerne i en skål.

2. Beklæd springformen med bagepapir på bund og sider. Fordel kikseblandingen i bunden af formen, og tryk den godt sammen.

3. Avocadocreme: Skær avocadoerne over i halve, fjern den store sten i midten, og skrab avocadokødet ud med en ske. Kom det i en foodprocessor/blender.

4. Riv skallen af citron og limefrugter på den fine side af et rivejern. Halver dem, og pres saften ud. Hæld saften over avocadokødet i foodprocessoren, og tilsæt den revne skal og kondenseret mælk. Blend, til du får en glat, grøn creme.

5. Fordel avocadocremen på kiksebunden, og lad kagen hvile tildækket i mindst 2 timer i køleskabet.

6. Servering: Pynt kagen med græskarkerner og limefrugt skåret i tynde skiver.

Tip:
Kondenseret mælk (for eksempel af mærket Nestlé) findes efterhånden i flere supermarkeder - enten på køl ved siden af den rigtige mælk eller på hylden med varer fra Mellemøsten. Kondenseret mælk fås også ofte hos etniske grønthandlere.