Æblemuffins med pekannødder

Æblemuffins

Fantastiske æblemuffins med sprøde pekannødder og sød ahornsirup. Perfekte at bage til kollegaerne eller klassekammeraterne - men de smager altså også godt hjemme i sofaen med en kop kaffe til!

 

Disse muffins vil med garanti blive et hit hos både børn og voksne. De er nemme at spise med fingrene, og derfor egner de sig rigtig godt til at tage med enten på arbejdspladsen, i skole eller på skovtur. 

Æblemuffins med ahornsirup og pekannødder

Tid: 20 minutter. Bagetid: 25 minutter. Antal: 12 stk.

Det skal du bruge til æblemuffins:

  • 55 g smør
  • 275 g hvedemel
  • 115 g lyst rørsukker
  • korn af 1 vaniljestang
  • ½ tsk. salt
  • 1 tsk. bagepulver
  • ½ tsk. natron
  • 2½ dl kærnemælk
  • 1 æg
  • 1 æble
  • 1¼ dl ahornsirup
  • 125 g pekannødder
  • 12 muffinforme

Sådan laver du æblemuffins:

  1. Tænd ovnen på 175°. Smelt smørret, og lad det køle af i 5 minutter.
  2. Bland mel, rørsukker, vaniljekorn, salt, bagepulver og natron i en skål.
  3. Lav en lille fordybning i midten af melblandingen. Hæld kærnemælk, æg og det smeltede smør ned i fordybningen. Rør det stille og roligt sammen enten med en gaffel eller med en elpisker ved lav hastighed, til det hele er godt blandet. 
  4. Skyl æblet, og skær det i små tern uden kernehus. Vend æbletern i dejen sammen med ¾ dl ahornsirup. Tag 12 hele pekannødder fra til pynt, og hak resten groft. Vend de hakkede pekannødder i dejen.
  5. Fyld muffinformene maks. ¾ op med dej, og dryp den sidste ½ dl ahornsirup over dejen. Pynt hver muffin med en hel pekannød.
  6. Bag kagerne i ovnen i 25 minutter, til de er gyldne og gennembagte.

Se også: Lun æblekage med karamelsauce 

Giv SPIS BEDRE i julegave

Lige her kan du nemt og hurtigt få styr på julegaven til veninden, din madglade mand, datter eller søn. Vi giver dig et supergodt tilbud på SPIS BEDRE. KØB her!