Kage i kop: Brownie på 10 minutter

Kage i kop: Brownie på 10 minutter

På bare 10 minutter kan du fremtrylle den lækreste brownie. Har du en kop, vil din mikroovn gøre det meste af arbejdet for dig! Lav den lækreste kage i kop!

Kender du trenden med at bage kager i kopper? Kvinden bag idéen er den engelske forfatter og madstylist Mima Sinclair. Hun har begået den fine bog "Kager i kopper", hvori hun deler 40 opskrifter på lækre og lynhurtige kager i kopper. Vi er vilde med idéen og deler her vores favorit fra Mimas fine kagebog!

Prøv også: Fudge med karamel 

Kage i kop: Brownie 

(1 stk.)

Det skal du bruge til brownie i kop: 

  • 2 spsk blødt smør
  • 40 g mørk chokolade, finthakket
  • 1 mellemstort æg
  • 2 spsk letmælk
  • 3 spsk sukker
  • 3 spsk mel
  • ¼ tsk bagepulver
  • 1 knsp salt
  • 2 spsk fin peanutbutter
  • 1 spsk saltede peanuts, grofthakkede

Bogen "Kager i kopper" kan købes her!

Sådan laver du brownie i kop:

  1. Kom smør og chokolade i en kop på 3½ dl, og giv dem 10–20 sekunder i mikroovnen, til de er smeltet. 
  2. Tilsæt æg og mælk, og rør det hele grundigt sammen i koppen med en gaffel. Tilsæt sukker, mel, bagepulver og salt, og rør igen rundt, til dejen er glat. Læg så 1 spsk peanutbutter oven på dejen uden at røre yderligere rundt – den vil synke ned under bagningen, så kagen får en lækker, blød peanutbuttermidte. 
  3. Bag nu kagen i mikroovnen i 2 minutter og 20 sekunder ved 600 W, 2 minutter ved 800 W eller 1 minut og 40 sekunder ved 1000 W. 
  4. Smør resten af peanutbutteren over kagen, mens den stadig er varm. Vent, til den er smeltet en smule, og drys derpå med peanuts.

Tip! Ønsker du en endnu mere intens chokoladesmag, kan du erstatte peanutbutter med chokoladesmørepålæg. 

Indeholder affiliate links.