Yoghurt-is med bær og chokolade

Yoghurt-is med bær og chokolade

Tilbered din egen lækre yoghurt-is i løbet af ingen tid. Du skal bare huske at have frosne bær klar til brug i din fryser. Den syrlige is får ekstra smag fra hakket chokolade, mynteblade og friske bær.

Du kan nemt lave de smagsvarianter, du har lyst til. Prøv fx at skifte de frosne bær ud med frosne stykker af banan og mango, og blend dem med resten af ingredienserne. Det giver en flot gul yoghurt-is med en skøn tropisk smag.  

Se også: Hjemmelavet vaniljeis 

Yoghurt-is med bær og chokolade

Tid: 10 minutter. Antal: 4 personer

Det skal du bruge: 

  • 125 g hindbær
  • 125 g blåbær
  • 250 g jordbær
  • 2 spsk. akaciehonning
  • saft og skal af 1 limefrugt
  • 9 mynteblade
  • 250 g græsk yoghurt 10 %
  • 100 g mørk hakket chokolade (gem lidt til drys)

Tilbehør:

  • 250 g blandede friske bær

Sådan laver du yoghurt-is:

  1. Hæld de frosne bær i en blender eller minihakker. Skyl myntebladene. Riv og pres limefrugten. Blend bær sammen med mynte, limesaft, limeskal og honning. Tilsæt yoghurt, og blend igen, til isen er cremet.
  2. Hak chokoladen, og læg lidt til side til drys. Hæld isen over i en skål, og vend chokoladen i. Hæld isen i  en fryseegnet beholder, og stil den i fryseren, til den skal serveres. 
  3. Anret isen i portionsglas, og drys resten af chokoladen henover. 

Prøv også: Yoghurt-is med blåbær, hindbær og chokolade