Is med vanilje, mælkechokolade og saltede peanuts

Is med mælkechokolade og saltede peanuts

Klassisk flødeis med sødt og sprødt overtræk. En af iskioskens mest solgte, hvilket er forståeligt nok! Her får du opskriften på vaniljeis med mælkechokolade og saltede peanuts.

Ispindeformene, der er brugt her, hedder ”mini classic” og de kan fx købes hos Kunst & Køkkentøj og på kageting.dk.

Prøv også: Pind-is med appelsin og mørk chokolade

Is med vanilje, mælkechokolade og saltede peanuts

Tid: 50 minutter. Fryseitd: mindst 9 timer, og gerne natten over. Antal: 8 stk.

Det skal du bruge:

  • 2 æggeblommer
  • 50 g sukker
  • korn fra 1 vaniljestang
  • ¼ tsk. salt
  • 2 dl piskefløde

Overtræk:

  • 200 g mælkechokolade, fx Caramelia 36 % fra Valrhona
  • 25 g saltede peanuts

Sådan laver du is med vanilje, mælkechokolade og saltede peanuts

  1. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn med en elpisker, til massen bliver lys og luftig. Tilsæt salt. Pisk fløden til blødt skum, og vend den forsigtigt i æggemassen.
  2. Hæld iscremen i 8 ispindeforme, og sæt dem i fryseren i 1 time. Stik pinde i isene, når de er blevet lidt faste, og sæt dem tilbage i fryseren i mindst 8 timer, gerne natten over. Tag forsigtigt isene ud af formene, og læg dem på et fad med bagepapir. Sæt fadet med ispinde tilbage i fryseren.
  3. Overtræk: Hak chokoladen, og smelt den forsigtigt i en skål over vandbad. Hak de saltede peanuts fint. Hæld den smeltede chokolade i et højt glas, som er bredt nok til, at ispindene kan komme ned i det. Dyp isene ned i glasset med chokolade, så de får et jævnt chokoladeovertræk. Drys straks hver ispind med lidt hakkede peanuts, inden chokoladen stivner.
  4. Læg isene tilbage i fryseren i mindst 1 time, før du serverer dem.

Vild med smagen af chokolade og peanuts? Så prøv brownie med peanuts og skumfiduser