Is-kager med jordbæris og chokolade

Is-kage

En blanding af is og kage smager intet mindre end himmelsk. Iskagerne er nemme at lave, men svære at holde fingrene fra. Se hvordan du laver is-kager trin-for-trin her!

Disse bløde is-kager kan laves klar på forhånd og spises med fingrene, når lækkersulten melder sig.

Vild med is og kage? Så prøv cookie is-sandwich! 

Is-kager med jordbæris og chokolade

Tid: 1 time. Bagetid: 8 minutter. Frysetid: I alt mindst 6 timer. Antal: 12 stk.

Det skal du bruge:

Kagebund:

  • 100 g mørk chokolade
  • 4 æg
  • 100 g sukker
  • 50 g brun farin
  • korn af ½ vaniljestang
  • 75 g hvedemel
  • 2½ spsk. kakao
  • ½ tsk. bagepulver
  • ¼ tsk. salt

Jordbæris:

  • 300 g jordbær
  • 125 g sukker
  • korn af ½ vaniljestang
  • 2 dl sødmælk
  • 2½ dl piskefløde
  • saft af ½ limefrugt
  • en ismaskine

Pynt:

  • 150 g mørk chokolade
  • 50 g pekannødder

Sådan laver du is-kager:

Trin 1 - Kagebund: Tænd ovnen på 190°. Hak chokoladen, og smelt den i en skål over vandbad. Pisk æg, sukker, brun farin og vaniljekorn sammen med en elpisker, til det er lyst og luftigt, det tager 5-10 minutter. Rør den smeltede chokolade i æggemassen. Sigt hvedemel, kakao, bagepulver og salt i dejen. Vend rundt, til dejen er glat og ensartet. Beklæd en bageplade med bagepapir. Smør dejen jævnt ud i et ca. 1 cm tykt lag, som måler ca. 30 x 35 cm. Bag bunden i ovnen i ca. 8 minutter, til den er akkurat gennembagt og giver efter ved et let tryk. Afkøl bunden på en rist.

Is-kage - Trin 1

Trin 2 - Jordbæris: Skyl og nip jordbærrene, skær dem i mindre stykker, og blend dem i en blender eller foodprocessor sammen med sukker, vaniljekorn, mælk, fløde og 1 spsk. limesaft. Blend, til massen er ensartet, og sukkeret er opløst. Sæt jordbær-iscremen på køl, til den er helt kold.

Is-kage - trin 2

Trin 3: Hæld jordbæriscremen i en ismaskine, og kør den til is – det tager ca. 50 minutter afhængigt af din ismaskine.

Is-kage - trin 3

Trin 4: Skær den afkølede kagebund over på midten på den lange led og derefter på den korte led, så der bliver 4 stykker i alt, der hver måler ca. 15 x 17 cm. Læg 2 store stykker husholdningsfilm klar, som skal bruges til at pakke de 2 issandwich ind i.

Is-kage - trin 4

Trin 5: Smør jordbærisen ud i et jævnt tykt lag på 2 af kagebundene, og læg de 2 øvrige kagebunde oven på som låg. Giv kagen et let tryk, så is og kagebunde samler sig. Pak dem ind i hver sit stykke husholdningsfilm, og læg dem i fryseren i mindst 5 timer eller gerne natten over.

Is-kage - Trin 5

Trin 6: Skær de 2 frosne issandwich ud i 6 mindre stykker hver, så der bliver i alt 12 issandwich.  Skær kanterne til, så dine issandwich fremstår pæne og ensartede. Læg dem tilbage i fryseren. Pynt: Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og dyp den ene ende af hver issandwich i chokoladen. Drys straks med hakkede pekannødder.

Is-kage - Trin 6