Hjemmelavet vaniljeis

Hjemmelavet vaniljeis - verdens bedste basisopskrift

En god basisopskrift på hjemmelavet vaniljeis er den sikre vej til sommerens bedste desserter. Opskriften her kan du pifte op med alverdens smagsvarianter eller bruge til alt fra iskaffe til islagkage.

Hjemmelavet vaniljeis sætter købevarianten til vægs i allerførste mundfuld. For mens den færdiglavede version smager mere af fløde end af vanilje, så er den hjemmelavede vaniljeis fyldt med lækker vaniljesmag. Med denne basisopskrift i baghånden, har du et perfekt udgangspunkt, som du kan pifte op med dine smagsfavoritter. Prøv fx at blande marcipan, bærkompot, chokoladestykker eller lakrids i opskriften på hjemmelavet vaniljeis, og find på den måde din helt egen personlige favorit! Du kan også bare nyde hjemmelavet vaniljeis sådan, som den er - ingen dikkedarer, bare verdens bedste basisopskrift på hjemmelavet vaniljeis.   

Læs også: Hjemmelavet vaniljeis med rabarber og mandelflager

Hjemmelavet vaniljeis

(ca. 1 liter)

Det skal du bruge til hjemmelavet vaniljeis:

  •  2½ dl sød- eller letmælk
  • 2½ dl piskefløde
  • 1 vaniljestang
  • 6 æggeblommer
  • 150 g flormelis

Sådan laver du hjemmelavet vaniljeis:

  1. Opvarm mælk, fløde og en flækket vaniljestang i en gryde under omrøring. Tag gryden af varmen, før blandingen når kogepunktet. Pisk æggeblommer og sukker til en tyk hvid æggesnaps i en anden gryde. Fjern vaniljestangen fra mælkeblandingen. Hæld mælkeblandingen over æggesnapsen, mens du pisker med et piskeris. Opvarm cremen ved svag varme, til den tykner. Afkøl cremen.
  2. Med ismaskine: Når den er afkølet, kan du fryse den til is i en ismaskine.
  3. Uden ismaskine: Hæld cremen i en metalskål, dæk den med film, og sæt den i fryseren. Efter 1 time tages cremen ud af fryseren. Pisk cremen igennem med en elpisker. Gentag proceduren 3 gange over 3 timer.

Tip! Hjemmelavet vaniljeis smager bedst, når den er helt frisklavet, men kan holde sig et par uger i fryseren.

Flere lækre opskrifter på hjemmelavet is - se her!