Daim-islagkage med mandelmarengsbund

Islagkage med Daim og jordbær

Mandelmarengsbunden er sej og lækker, og den hakkede Daim-chokolade mærkes som små knasende karamelstykker i den cremede is.

Islagkage med Daim er en elsket klassiker og derfor også en sikker isvinder hver eneste gang. Her får du den direkte vej til smagsløg, der hviner af fryd!  

Vild med daim? Prøv 10 søde karamel-drømme

Daim-islagkage mandelmarengsbund

Tid: 45 minutter. Frysetid: Mindst 4 timer. Antal personer: 8

Det skal du bruge til daim-islagkage:

Mandelmarengsbund:
• 150 g mandler
• 2½ dl flormelis
• 1 tsk. bagepulver
• 4 æggehvider
• Springform (24 cm i diameter)
• Smør og hvedemel til formen

Daim-is:
• ¾ dl sukker
• 4 æggeblommer, pasteuriserede
• 3 dl piskefløde
• 1 dobbelt Daim
• 1 tsk. vaniljesukker

Pynt:
• 1 Daim (enkelt)
• Jordbær

Sådan laver du daim-islagkage:

  1. Mandelmarengsbund: Tænd ovnen på 175°. Smør springformen, og drys den med mel.
  2. Hak mandlerne meget fint i en blender eller foodprocessor. Bland mandler, flormelis og bagepulver i en skål. Pisk æggehviderne helt stive i en anden skål, og vend dem i mandelblandingen.
  3. Hæld mandelmarengsdejen i springformen, og bag den i ovnen i ca. 30 minutter. Tag den ud, og lad den køle helt af i formen.
  4. Daim-is: Pisk sukker og æg til en lys og luftig masse. Pisk fløden til let flødeskum i en anden skål.
  5. Vend hakket Daim og vaniljesukker i æggemassen. Vend derefter flødeskummet i, så du får en luftig creme.
  6. Hæld cremen over den afkølede marengsbund i springformen. Dæk til med husholdningsfilm, og sæt kagen i fryseren i mindst4 timer.
  7. Servering: Tag kagen ud af fryseren ca. 30 minutter før servering. Pynt den med hakket Daim og halverede jordbær.

Læs også: Marengskage med is