Tiramisu – fløjlsblød dessertkage

Tiramisu – fløjlsblød dessertkage

Tiramisu er en skøn italiensk dessert, og navnet tiramisu betyder: ”Hiv mig op”. Det skyldes måske dens evne til at kvikke op på humøret, da den indeholder en smule stærk kaffe.

Her får du en lidt anderledes opskrift på tiramisu-lagkage, med chokoladebunde i stedet for de traditionelle ladyfingers. Dejligt smager den især sammen med en god kop stærk kaffe.

Den fine tiramisu-lagkage er et virkelig godt valg, når du har gæster og gerne vil kunne lave din dessert i forvejen - denne kage kan nemlig fint laves en dag i forvejen.

Tiramisu er virkelig lækkert, men den kan også lave lidt mere sommerlig – få opskriften på jordbær-tiramisú her!

Tiramisu – fløjlsblød dessertkage

Antal personer: 10

Det skal du bruge:

  • 180 g sukker
  • 125 g blødt smør
  • 3 æg
  • 150 g hvedemel
  • 6 spsk. kakaopulver
  • ½ tsk. natron
  • 2 dl kærnemælk

Fyld:

  • 400 g mascarpone
  • 3 blade husblas
  • 1 dl piskefløde
  • 3 pasteuriserede æggeblommer
  • 35 g flormelis

Endvidere:

  • 6 spsk. stærk kaffe
  • 8 spsk. marsala

Pynt

  • 50 g mørk chokolade

Sådan laver du tiramisu:

  1. Rør sukker og smør sammen. Tilsæt æggene, ét ad gangen, og rør godt. Bland hvedemel, kakao og natron sammen, sigt det i dejen, og vend forsigtigt rundt. Hæld kærnemælken i, og rør det sammen til en ensartet dej.
  2. Hæld dejen i 2 smurte, sukkerdryssede lagkage- eller springforme på 22 cm (bag evt. én bund ad gangen). Bag bundene ved 200° i 15 minutter. Lad dem afkøle let, og tag dem ud af formene.
  3. Udblød husblassen i koldt vand i 5 minutter. Varm fløden op. Pres vandet af husblassen, og smelt den i fløden. Rør mascarponen igennem, rør den i den varme fløde, og lad det afkøle let.
  4. Pisk æggeblommerne hvide med flormelissen. Vend forsigtigt æggeblandingen i mascarponecremen. Beklæd en springform med husholdningsfilm, og læg en chokoladebund i. Bland kaffe og marsala sammen, og dryp halvdelen over. Fordel cremen over bunden, læg toppen på, og dryp med kaffe og marsala. Pak kagen ind, og sæt den i køleskabet i minimum 4 timer.
  5. Tag kagen ud af formen, riv chokolade over, og servér straks.

Tiramisu med rabarberkompot smager også himmelsk – få opskriften her!