Rabarberkage med marengslåg

Rabarberkage med marengslåg

Denne rabarberkage er super nem at lave, og den sprøde marengs på toppen giver et godt modspil.

Skøn rabarberkage med låg af sød og sprød marengs. I stedet for rabarber kan kagen også laves med blommer, æbler eller pærer. En lækker sag, der helt sikkert bliver en ny forårsfavorit. 

Prøv også: Rabarberkage med karamel - opskrift her!

Rabarberkage med marengslåg

Tid: 25 minutter.

Bagetid: I alt 55 minutter.

Antal personer: 8-10

  • 120 g blødt smør
  • 2 æg
  • 120 g flormelis
  • 120 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 400 g rabarber
  • 2 spsk rørsukker

Marengslåg:

  • 4 æggehvider
  • 4 tsk lagereddike
  • 200 g sukker

Sådan laver du rabarberkage med marengslåg:

1. Tænd ovnen på 200º. Pisk smør og æg godt sammen med en elpisker. Bland flormelis, hvedemel og bagepulver, sigt det ned i dejen, og vend det hele godt sammen. Fordel dejen i en lille, smurt bradepande.

2. Rens rabarberne, og skær dem i stykker på ca. 2 cm's længde. Fordel dem oven på dejen, og drys med rørsukker. Bag kagen i ovnen i ca. 30 minutter, og afkøl let.

3. Marengslåg: Pisk æggehviderne luftige med en elpisker. Tilsæt eddike og 100 g sukker, og pisk igen. Tilsæt derefter de sidste 100 g sukker, og pisk æggehviderne helt stive. Fordel marengsmassen oven på rabarber-kagen, og bag den i ovnen i yderligere 20-25 minutter, til marengsen er flot gylden.

Du kan også prøve denne lækre opskrift: Rabarbertærte med vaniljecreme