Pavlova med citronsmør og bær

Pavlova  med citronsmør og blåbær

Sprød marengs, syrligt citronsmør og masser af friske bær på toppen. Uhm! Bare synet af den skønne pavlova får mundvandet til at løbe.

Du kan også bruge andre søde bær til pavlova, prøv fx en rød version med jordbær, hindbær og ribs. Pavlova er en nem og lækker dessert, som nemt kan præsenteres superflot - drys for eksempel med flormelis lige inden servering.

Vild med pavlova - prøv også denne med marcipan og jordbær!

Pavlova med citronsmør og bær

Tid: 35 minutter. Bagetid: 1 time. Afkøling: 30 minutter. Antal personer: 6

Prøv også: Jordbær-tiramisu

Det skal du bruge til pavlova:

• 6 æggehvider

• 330 g flormelis

• 2 spsk. majsstivelse

• lidt smagsneutral olie til at smøre bagepapiret, fx vindruekerneolie

Citronsmør:

• saft og skal af 2 usprøjtede citroner

• 100 g sukker

• 2 æg

• 125 g smør

Til servering:

• 2 dl piskefløde

• 125 g blåbær

• 125 g brombær

Prøv også: Marengsbunde med vaniljesyltede ferskner

Sådan laver du pavlova:

  1. Tænd ovnen på 130°. Pisk æggehviderne med 3 spsk. flormelis, til hviderne er stive.
  2. Bland resten af flormelissen med majsstivelsen, og hæld blandingen ned til æggehviderne lidt ad gangen, mens du pisker.
  3. Smør et stykke bagepapir med lidt olie, og fordel marengsmassen midt på bagepladen i en stor rede, ca. 25 cm i diameter. Lav en fordybning i midten. Skru ovnen ned til 120°, sæt pladen i ovnen, og bag i 1 time.Sluk ovnen, sæt ovndøren på klem, og lad marengsen afkøle i ovnen.
  4. Citronsmør: Riv citronskal fint, og pres saften. Rør skal og saft med sukker og æg.
  5. Smelt smørret i en gryde, og tilsæt citronblandingen. Rør i 3-4 minutter ved jævn varme, til det begynder at tykne. Tag gryden af varmen, og lad citronsmørret køle af.
  6. Servering: Pisk fløden til blødt skum. Fordel citronsmør på marengsbunden efterfulgt af et lag flødeskum. Læg bærrene øverst, og servér den lækre sommer pavlova med det samme.