Jordbærdessert med ricotta og et krydret pift

Jordbærdessert med ricotta og et krydret pift

Her får du en lækker opskrift på en jordbærdessert, hvor de friske jordbær er blevet marineret i kanel og appelsin.

Denne lækre dessert kan du lave på en time, og så smager den himmelsk. De syrlige jordbær står i perfekt kontrast til blandingen af kanel, peber og appelsin og den friske ricotta. Server den iskold på en lun sommeraften.

Tid: 25 minutter. Marineringstid for jordbær: ½-1 time. Antal personer: 4

Opskrift på jordbærdessert
• 500 g jordbær
• 6 spsk rørsukker
• 1 tsk kanel
• 6 hele, sorte peberkorn
• 1 appelsin, usprøjtet
• 1 tsk balsamicoeddike
• 250 g ricotta
• 1 spsk amaretto

Sådan laver du jordbærdessert med ricotta:

1. Nip de friske jordbær, skær dem i halve, og læg dem i en skål.

2. Bland rørsukker og kanel. Stød peberkorn i en morter. Riv appelsinskallen fint. Bland knuste peberkorn og appelsinskal i kanelsukkeret.

3. Hæld halvdelen af sukkerblandingen over de halverede jordbær. Ryst skålen, så sukkeret fordeler sig jævnt i de halverede jordbær. Dryp med balsamico. Lad de krydrede jordbær marinere ved stuetemperatur i ½-1 time.

4. Rør ricotta sammen med amaretto og resten af sukkerblandingen.

5. Fordel ricottaen i små glas, og top med de kryddermarinerede jordbær. Så er din jordbærdessert helt klar til at blive serveret. Giv gerne dine gæster et lille glas dessertvin til den lækre jordbærdessert.

Tips: Ricotta er en italiensk friskost, som fås i de fleste supermarkeder.