Jordbærdessert med hyldeblomstråcreme

Dessert med jordbær

Intet er bedre om sommeren end en dessert med smagen af jordbær og hyldeblomst. Her får du en vidunderlig dessert, som uden tvivl vil imponere dine gæster.

Hvordan får du alle grundsmagene frem i en dessert? Det er meget nemmere, end du måske tror, for æggeblommerne giver råcremen en afpasset umamismag, hyldeblomstsaften har – ligesom jordbærrene – både sødme og syrlighed, og citronskallen giver desserten et strejf af bitterhed. Saltsmagen kommer fra de hakkede pistacienødder og fuldender smagsoplevelsen.

Mangler du inspiration til flere desserter? Så se her! 

Dessert med jordbær og hyldeblomstråcreme

Tid: 30 minutter. Antal personer: 4

Det skal du bruge:

  • ½ kg friske jordbær
  • 2 spsk. konc. hyldeblomstsaft
  • skal af ¼ usprøjtet citron

Hyldeblomstråcreme:

  • 2 æggeblommer, evt. pasteuriserede
  • 2 spsk. konc. hyldeblomstsaft
  • skal af ¼ usprøjtet citron
  • korn af ½ vaniljestang
  • 1 spsk. sukker
  • 2½ dl piskefløde

Pynt:

  • 1 spsk. saltede pistacienødder

Sådan laver du jordbærdessert med hyldeblomstråcreme 

  1. Rens jordbærrene, og nip stilken af. Skær evt. de største jordbær i mundrette stykker.
  2. Vend jordbærrene med hyldeblomstsaft og fintrevet citronskal i en skål, og lad dem trække lidt.
  3. Hyldeblomstråcreme: Pisk æggeblommer, hyldeblomstsaft, fintrevet citronskal, vaniljekorn og sukker sammen med en elpisker til en skummende og luftig masse.  Pisk fløden til luftigt flødeskum i en anden skål. Vend forsigtigt flødeskummet i æggemassen med en ske.
  4. Fordel jordbærrene i 4 serveringsglas, og hæld hyldeblomst-råcreme over. Pynt med hakkede pistacienødder, og servér straks.

Har du lyst, så kan du lave din egen hyldeblomstsaft. Få opskriften her!