Istrifli med blåbær og knuste biscotti

Istrifli med blåbær og knuste biscotti

Istrifli med blåbær og knuste biscotti er en supersimpel dessert, der bare smager helt forrygende. De tørrede blomster kan udelades, eller du kan pynte med frysetørrede bær.

Istrifli med blåbær og knuste biscotti er virkelig en nem dessert, som kan laves på ingen tid. Biscotti er hårdtbagte, italienske småkager. I denne trifli kan biscotti evt. erstattes af andre typer småkager, fx knuste makroner eller søde ingefærkiks.

Vild med istrifli med blåbær og biscotti? Så prøv også denne nemme isdessert med hindbær og knas!

Istrifli med blåbær og knuste biscotti

Tid: 20 minutter. Antal personer: 4

  • 250 g friske blåbær
  • 800 g vaniljeis
  • 16-20 biscotti (småkager)
  • evt. tørrede spiselige blomster, fx Salade de Fleurs fra Mill & Mortar

Citronsirup:

  • 1 dl friskpresset citronsaft
  • 1 dl vand
  • ½ vaniljestang
  • 1½ dl sukker

Sådan laver du istrifli med blåbær og knuste biscotti:

  1. Citronsirup: Bring citronsaft, vand, flækket vaniljestang og sukker i kog i en kasserolle, og lad det koge ved middel varme, til konsistensen er som tynd sirup.
  2. Hæld den varme citronsirup over blåbærrene i en skål, og afkøl.
  3. Servering: Byg desserterne op ved at lægge kugler af is i 4 portionsglas med et lag knuste biscotti og blåbær i citronsirup mellem isen. Slut af med blåbær og sirup og evt. et drys tørrede blomster. 

Se også: Luksus iskaffe med chokoladesauce.