Gateau Marcel - den perfekte dessertkage!

Opskrift på Gateau Marcel

Gateau Marcel er en meget simpel dessertkage, som smager som en drøm! Det er simpelthen kun chokolademousse, hvoraf bunden består af bagt chokolademousse og toppen af frisk chokolademousse.

Her får du opskriften på den lækre chokoladekage - Gateau Marcel. Den franske dessertkage består af chokolademousse -  den ene halvdel af chokolademoussen bages som en kagebund, og den anden halvdel smøres ovenpå som creme.

Læs også: Prøv en lækker chokoladekage med pistaciecreme.

Opskrift på Gateau Marcel

Tid: 40 minutter. Bagetid: I alt 40 minutter. Hviletid: Mindst 3-4 timer. Antal personer: 8

Gateau Marcel:

  • 200 g mørk chokolade
  • 200 g smør
  • 4 bægre pasteuriserede æggehvider (160 g)
  • 200 g sukker
  • 3½ bægre pasteuriserede æggeblommer (140 g)

+

  • en lille springform, 20 cm i diameter
  • lidt smør til formen

Fremgangsmåde:

  1. Gateau Marcel: Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad.  Pisk æggehvider og 50 g sukker stift i en anden skål.  Pisk æggeblommer og 150 g sukker let og luftigt i en tredje skål, og rør chokolademassen i. Vend forsigtigt de stiftpiskede æggehvider i, så du får en jævn mousse.
  2. Beklæd bunden af springformen med bagepapir, og smør kanterne. Fordel halvdelen af chokolademoussen i formen, og bag den i en 175° varm ovn i ca. 30 minutter. Stil resten af chokolademoussen i køleskabet.
  3. Stil den bagte bund i fryseren et øjeblik, så den hurtigt bliver helt kold. Fordel den anden halvdel af chokolademoussen ovenpå bunden. Stil kagen i køleskabet i 3-4 timer eller gerne natten over.

Idéer til pynt af Gateau Marcel:

Chokoladehjerter:

50 g mørk chokolade

evt. ½ tsk. spiseligt guldstøv

en kageudstikker i hjerteform

+ 2 spsk. kakaopulver• evt. ½ tsk. spiseligt guldstøv

Fremgangsmåde: Smelt chokolade i en skål over vandbad. Placér en frysepose på et lilleskærebræt, og hæld den smeltede chokolade ud på posen. Spred chokoladen ud i et tyndt lag. Stil skærebrættet i fryseren et øjeblik, til chokoladen er stivnet. Stik små hjerter ud med en kageudstikker. Stil hjerterne på køl, til kagen skal serveres. Inden servering: Pynt den kolde Gateau Marcel! Sigt kakaopulver over kagen, og pynt med chokoladehjerterne og evt. lidt guldstøv.

Chokoladespåner:

Du kan også vælge en lidt nemmere pynt. Skær chokoladespåner af mørk chokolade og drys dem over kagen - slut evt. af med lidt bladguld!

Læs også: Bag en lækker kage, som smager af irish coffee

gateau marcel

Vidste du…

Det er den herboende franske kok Michel Michud, der har opfundet den lækre dessertkage sammen med sin gode ven Marcel.

- Jeg opfandt kagen sammen med min gode ven Marcel, da jeg arbejdede i Saint-Tropez i Frankrig. Vi fandt på opskriften, fordi flere folk på det tidspunkt begyndte at blive allergiske overfor gluten.

- Så vi ville lave en kage uden mel, og vi kæmpede for at få det til at lykkes. Nogle gange fik vi bare en hel flad pandekage, og andre gange flød cremen helt ud, det grinte vi meget af, fortæller Michel Michaud til TV 2 FRI.