Flødeboller med marcipan og kirsebær

Flødeboller med marcipan og kirsebær

Flødeboller med marcipan og Amarena-kirsebær, giver et lækkert og smagsintenst overraskende element i midten, når man tager den første bid.

Flødeboller med marcipan og kirsebær er knaldgode, og hvis du følger opskriften, er de ikke svære at lave. Få et perfekt overtræk ved at overhælde flødebollerne med chokolade fremfor at dyppe dem i den.

Flødeboller med marcipan og kirsebær er en slags hjemmelavet slik – prøv også disse hjemmelavede skumfiduser.

Flødeboller med marcipan og kirsebær

Tid: 1 time. Ovntid: 6-8 minutter. Hviletid: 1 time. Antal: 18 små flødeboller

Det skal du bruge:

Marcipanbunde:

  • 150 g marcipan
  • flormelis til udrulning

Kirsebærfyld og skum:

  • 1 lille glas Amarena kirsebær, 230 g
  • 75 g sukker
  • 40 g glukosesirup
  • ½ dl pasteuriserede æggehvider

Overtræk:

  • 150 g mørk chokolade
  • 15 g brændte mandler

Sådan laver du flødeboller med marcipan og kirsebær:

  1. Marcipanbunde: Tænd ovnen på 180°, og beklæd en bageplade med bagepapir. Rul marcipanen ud med en kagerulle i ca. ½ cm's tykkelse på et bord drysset med lidt flormelis. Udstik 18 små cirkler af marcipanen med en rund kageudstikker eller et lille snapseglas med en diameter på 3½ cm. Læg marcipancirklerne på bagepladen, og bag dem i ovnen i 6-8 minutter, til de er ganske let gyldne.
  2. Kirsebærfyld: Hæld Amarena kirsebærrene i en sigte, og lad kirsebærlagen dryppe ned i en skål. Dup kirsebærrene tørre med fedtsugende papir. Placér ét Amarena kirsebær på midten af hver af de afkølede marcipanbunde. Gem den frasiede kirsebærlage til skummet.
  3. Bland 40 g af den frasiede kirsebærlage, sukker og glukosesirup i en gryde, og bring det i kog. Lad det koge, til det er 117° varmt – brug et sukkertermometer eller et digitalt stegetermometer. Pisk æggehviderne stive med en elpisker eller i en røremaskine. Tilsæt den varme sukkerlage i en tynd stråle, mens der piskes kraftigt. Pisk i ca. 5 minutter, til skummet er blankt og fast.
  4. Fyld skummet i en sprøjtepose med en rund tylle, og sprøjt det ud i pæne toppe på marcipanbundene, så kirsebærrene bliver helt dækkede. Lad flødebollerne hvile ved stuetemperatur i 1 time.
  5. Overtræk: Smelt 2/3 af chokoladen i en skål over vandbad. Hak den resterende 1/3 chokolade fint, og rør den i den smeltede chokolade. Overtræk flødebollerne ved at stille dem på en gaffel over skålen med chokolade, og overøs dem med chokolade. Ryst gaflen forsigtigt nogle gange, så overskydende chokolade drypper af. Sæt dem på et skærebræt med bagepapir, og drys med finthakkede brændte mandler. Sæt flødebollerne på køl indtil servering.

Flødeboller med marcipan kan sagtens bruges som dessert – men prøv også denne svesketrifli.

Giv SPIS BEDRE i julegave

Lige her kan du nemt og hurtigt få styr på julegaven til veninden, din madglade mand, datter eller søn. Vi giver dig et supergodt tilbud på SPIS BEDRE, hvor du sparer mellem 150-450 kr. KØB her!