Den perfekte chokolademousse

Chokolademousse med pebermyntesmag

Nogle gange er chokolade bare det eneste, der kan opfylde ens drømme – her er det i form af en luftig mousse.

Der skal bruges lidt tid og kræfter på at piske, men ud over det er det virkelig nemt at få den luftige chokolademousse klar. Pebermynte-ekstrakten giver desserten en dejlig frisk smag.

TIP: Hvis du ikke kan lide pebermynte, kan du give chokolademoussen en anden smag. Du kan fx tilsætte lidt vaniljeekstrakt, lidt revet appelsinskal eller lidt stærk, kold kaffe.

Er den helt intense chokoladesmag ikke dig, så prøv den her lækre, lyse chokolademousse.

Chokolademousse med pebermyntesmag

Tid: 20 minutter. Antal personer: 6

Det skal du bruge til chokolademousse med pebermyntesmag:

  • 2 dl mælk
  • 250 g mørk chokolade, 70 %
  • 2 æggeblommer
  • 50 g sukker
  • ½ dl piskefløde
  • 1 tsk. pebermynteekstrakt

Pynt:

  • usaltede pistacienødder
  • friske mynteblade

Sådan laver du chokolademousse med pebermyntesmag:

  1. Varm mælken op til kogepunktet i en lille gryde. Hak chokoladen. Tag gryden af varmen, og lad den hakkede chokolade smelte i den varme mælk. Varm evt. igen forsigtigt op, så chokolademælken er blød med en næsten flydende konsistens.
  2. Pisk æggeblommer og sukker sammen til en luftig masse med en elpisker. Rør med en ske æggemassen i den lune, men ikke for varme chokoladeblanding. Pisk fløden til skum i en anden skål. Vend forsigtigt flødeskummet i chokolademassen med en dejskraber.
  3. Smag chokolademoussen til med pebermynteekstrakt, og fordel den i portionsglas. Dæk dem med husholdningsfilm, og sæt på køl indtil servering. Pynt med finthakkede pistacienødder og mynte.

Er pebermynte ikke dig, så se hvordan du pepper din chokolademousse op med appelsin og biscotti her.